Followers yg cumiLcumiL!

It's New Year . It's 2013 !


Hohoii .
Finally, aku dah 20an.
Agak sukar untuk dipercayai but aku redhoo.
Tapi percayalah yang perangai aku masih macam budak-budak.
Yaa, aku masih tengok kartun, aku masih layan doraemon, aku masih main teng-teng.
Ok tipuu :D

Hmm since dah 20thn ni kan, aku nak kahwin cecepatla. boleh dakk ?
Tapi kahwin dengan someone yang aku tak kenal. For sure la ianya pilihan keluarga kan.
I think that's is more better.
Aku dah penatla nak bercinta, nak berdating bagai ni macam orang hape.
24/7 nak texting pakwe, nak report kita buat itu ini. i'm really sick for that . REALLY !
So buat masa sekarang jangan harapla aku nak in relationship dengan sesiapa.
Seriously hati aku dah tertutup, like seriously weh aku pon tak tahu kenapa.
Aku sangat MALAS untuk semua ni.

Now, aim aku nak sambung belajar, insyaallah.
Just in case time aku degree tu ada lah someone nak kenal dengan aku ke kan, korang rasa aku accept tak ek ? DEPENDS.
Ok cerita bab kahwin kan, aku nak seseorang yang umur lebih dewasa dari aku dan BUKAN sebaya.
Aku nak kawan dengan abang abang. lagi syok kot memandangkan aku pon tak pernah kawan dengan umur yang lagi jauh dari aku. haha :D

Sebabnya ? 
OK, baik aku kawan dengan orang yang dah stable dari segi kewangan, fizikal, mental dan segala-galanya lahh. kalau aku kawan dengan umur yang sebaya, bilanya aku nak kahwin thokk ?
Ok kalau umur kami sebaya then belajar saing, kerja pon saing. ianya akan melambatkan masa untuk mendirikan rumahtangga. Tup tup umur dah nak 30 baru nak khawin. 
Ohh man ! pls i don't want like that . Nanti gambar kahwin tak comel . kahkah :D

And then, bagi aku kalau kawan dengan budak umur sebaya ni tak boleh bagi advise yang kaw kaw macam orang dewasa boleh bagi . bagi aku laa . hehe . sebab aku ni jenis yang cepat down jugak, kalau kau takat bagi aku advise "sabarlaa/ don't give up/ ini kan ujian dari Allah" and else baik kau tak payah advise aku. nasihat nasihat macam tuh pon aku boleh fikir sendiri dow . Serious !

So urusan perkahwinan, akan ku serahkan kepada keluargaku. hihi .
Tugas aku nak focus study je.
Mana baik untuk diorang, yang tu lahh baik untuk aku.
Senang. aku tak payah nak bazir masa nak couple dengan sesiapa.
And aku nak sangat, SANGAT rasa cinta lepas khawin.
poyo kan ? haha :D
Ini bukan gatal, tapi fitrah kita kan sebagai manusia. nak sesuatu yang terbaik. halal haram semua kita tahu tapi kita suka main redah je kan. 
Correct me if i'm wrong.



Sekiann ~

4 comment:

AsmYza PaNda said...

dAEBAK ko ain,..dh mcm dlm novel je dream ko ni,..huhu

hatiAMIRA said...

haha siot :D

Shazreena Shukri said...

mcm dlm novel dah tu..hahaha ;)

jemput join giveaway yg reena sdng anjurkan..hadiah gempak :)

http://shazreena-reena.blogspot.com/2013/01/new-year-giveaway-by-shazreena-shukri.html

ain amira said...

@Shazreena Shukri haha sampai hati :P