Followers yg cumiLcumiL!

Pensel dan Pemadam yang Sweet ^_^


Pensel : Saya minta maaf.

Pemadam : Untuk apa? Awak tak buat salah pun.

Pensel : Saya minta maaf disebabkan saya, awak cedera. Setiap kali saya buat silap, awak pasti berada di situ untuk membetulkan kesilapan saya. Tapi setiap kali awak memadam kesilapan saya, awak kehilangan sebahagian dari diri awak. Awak menjadi semakin kecil.

Pemadam : Itu betul, tapi saya langsung tak kisah tentangnya kerana saya dibuat untuk membetulkan kesilapan yang awak buat. Walaupun suatu hari nanti saya tahu yang saya pasti akan hilang, saya berbangga dengan kerja saya ini. Jadi janganlah risau. Saya tak mahu melihat awak bersedih.

# Ingatlah, ibubapa kita juga boleh diibaratkan sebagai Pemadam manakala kita pula sebagai Pensel. Mereka sentiasa berada di sisi kita, membetulkan segala kesilapan yang kita lakukan..mereka adalah ibarat pemadam terbaik untuk anak-anak mereka..Selagi mereka hidup jangan sia-siakan mereka...

# Jagalah ibubapa anda dan balaslah jasa mereka degan kebaikan...

# Begitula juga dengan sahabat.

credit to: Kedai Hp


Sekiann ~




Awak comel tekan ni mehh >> The Link
Mekasehh . murah rezeki awok :)

6 comment:

Hishyamuddin said...

:-)... bagus pemadam ni kan.

cik Atiera said...

hehe
mmg sweet sgt kalo dapat sahabat mcm pensel & pemadam kan? :)

jom lawat kami di cinta mukabuku :)
http://diaricintakitaberdua.blogspot.com/2012/05/cinta-mukabuku.html

Ardini Izzati said...

Tacing laa cter ni. Tsk tsk T__T

hatiAMIRA said...

hisyam: yee bgs kan :)

Atira: yah sweet sgt :)

Ardini: alololoh jgn nangis :')

Hani Shaa said...

nak share boleh taa ?? hehehe

hatiAMIRA said...

ohh boleh2 la syg ;')