Followers yg cumiLcumiL!

Dalam Mihrab Cinta


Hai semuaaaa . 

Ok semalam mira layan movie Dalam Mihrab Cinta kat Astro Pelangi sebab FREE 10 hari . huahua .
Ok Dalam Mihrab Cinta uolss !!
Tapi yang sedihnya tak dapat tengok ending sebab FREE has TIME OUT . kurang asam .
Cerr baik hati sikit tunggu movie tu habis baru time out . tinggal 15minit kot -..-

Movie ni suppose to be watch kat wayang tapi wayang kat Indonesia laa . haha .
Malaysia tadee . huhu . if ada kan bagus . mau gak pergi tengok . 
Cehh ! malay movie pon aku tak tengok lagi, nak p tengok Indon punyaa . memang tak ahh kan .

Here we goes 
v
v
Adaptasi dari novel Karya Habiburrahman
Reason mira tengok movie ni sebab ada Dude Harlino jea . hee . 
Kalau tak jangan harapla mira nak tengok . wootwoot !

Best jugak movie ni . Pasal seorang pemuda bernama Syamsul Hadi yang belajar agama kat sekolah pondok .
Then dia kena fitnah mencuri oleh bestfriend dia sendiri . 
How dare !!
Dia pon dibuang sekolah, lagipon kiai kat situ tak siasat bebetul pon . main redah je jatuhkan hukuman sampai kena belasah Syamsul Hadi tu . kesiann tau . hukhuk .

Dahla kena belasah, kena botakkan rambut pulak tuh . ishhh3 .
v
v
Ni dia kena hukuman botak kan rambut . menangis dia tau T_T

Dia pun TER-jadi jahat kejap sebagai pencopet sebab tak ada duit then masuk jail . lagipun dia lari rumah sebab family dia tak percaya dia lagi except adik dia .
Last dia jadi orang alim semula . dia praktikkan semula apa yang dia dah belajar kat sekolah pondok tuh .
Memang sweet gandingan dia dengan heroinnya tu :))

Blablabla . Actually mira malas nak story sampai habis memandangkan ending pon mira tak tengok lagi . nantila godeh-godeh kat youtube . hewhew .
*nak pakai wifi sekolah*
Korang pergilah tengok sendiri ehh . hehe .

Dia kena botak !! kesiannyaa 
V
V
but still look AWESOME !

But Asmirandah memang cantik gila pakai tudung .
v
v
heroinnya .
Ada lagi sorang tapi malas nak upload .

Mira minat dia dah lama sebab dia hensemm plus sweet gilerr bila senyum . ahahah .
v
v
*melting*

Ok last . hehe
v
v

OST movie ni . Dude Harlino nyanyi uolss !! hehe
v
v



Sekiann ~




Awak cantik awak baik tekan sini boleh ? http://blin.gd/4dVQ
Mekasehhh :))

2 comment:

ary_lee said...

ary ada novel dalam mihrab cinta..
jangan jeles:P

hatiAMIRA said...

haha . tak jeles pong :PP