Followers yg cumiLcumiL!

Anda yang Drive ! Be careful ok :l


Tadi buka FB . tetibe nampak sorang member nih share about this .
v
v
v


Pesanan dari PDRM, 

Jika korang memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan pasang wiper atau pancut air . 

Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga korang tiba ditempat selamat. Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan korang yang akan memaksa korang berhenti.

Disitulah korang akan menjadi mangsa perompak. Inilah teknik baru yg digunakan oleh perompak dijalanan .

Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia .

Jika korang SAYANG dan AMBIL BERAT kat kengkawan, family, sedara-mara dan rakyat Malaysia... SILALAH SHARE dan KONGSI kan perkara ni...


Astaghfirullah,
Nak buat jahat macam-macam sanggup buatkan .
Dari baling telur tu baik masak kenyang jugak perut kan . huhu .
Whatever it is, berhati-hati di jalan raya .



Sekiann~




Awak baik tekan nih >> the links

12 comment:

Ali Jasni said...

thanks 4 the info. bijak tol perompak2 zmn skang ni.

hatiAMIRA said...

welcome .
fuhh sabar je la kan .

Ouh, Nad ! said...

tak pernah tau psl ni, but i am glad to know now :)

hatiAMIRA said...

ok nad :) careful tau .

Maya said...

heee. dah byk kali dah dgr psl bnde ni. anyway, thnks share. khas buat mereka yng masih x tahu :)

hatiAMIRA said...

yeke ? hihi ok2 .

Azzah said...

thanx,baru tau..

hatiAMIRA said...

ok welcome :)

Are_in said...

Simple but nice.
Lepas ni kalau nak pekena org kena beli telur ayam banyak2 ni .
uhh kejamm~

http://thegirlofasian.blogspot.com/

AmyZana said...

mcm2lah sekarang ni kan? dgn telur yg sepatutnya dibuat masak tuh pun boleh dijadikan senjata rompak -_-

hatiAMIRA said...

Are in : hehe awak jgn la buat cemtuh pulak . tamao2 . hee .

Amyzana : biasalah duniaa . huhu ,

Dysha.Pinkstudio◕‿◕✿ said...

http://dyshaalamstudio.blogspot.com/2012/05/contest-blog-comel-oh-seem-by.html

anda di tag