Followers yg cumiLcumiL!

Contest Blog Comel + Oh-Seem by Norsyuhada Binti Johan


Klik banner untuk join

Today i wanna join this contest . 
Hoping to win it . hikhok !

TAG:



Sekiann ~




Awak omeyy tekan sini >> Linking

Rinduuu :'(


Entry ni tak ada apa-apa pon actually .
Hanyalah entry picisan tentang seorang adik perempuan yang rindu terhadap abang-abangnya .
Bilakah kalian mau pulang?
Sobss T__T


No matter how bad we are, 
No matter how annoying we are,
No matter how far we are,
No matter how miss we are,
We are still siblings forever and ever. 

Love you guys!
#malu jap (")(")



Sekiann ~




Awak comel tekan ni mehh >> Linking
Mekasehh, murah rezeki awak :)

Anda yang Drive ! Be careful ok :l


Tadi buka FB . tetibe nampak sorang member nih share about this .
v
v
v


Pesanan dari PDRM, 

Jika korang memandu diwaktu malam dan cermin kereta dilempar telur ayam jangan pasang wiper atau pancut air . 

Terus memandu dengan apa yang mampu dilihat hingga korang tiba ditempat selamat. Ini kerana jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan korang yang akan memaksa korang berhenti.

Disitulah korang akan menjadi mangsa perompak. Inilah teknik baru yg digunakan oleh perompak dijalanan .

Pesanan dari Polis DiRaja Malaysia .

Jika korang SAYANG dan AMBIL BERAT kat kengkawan, family, sedara-mara dan rakyat Malaysia... SILALAH SHARE dan KONGSI kan perkara ni...


Astaghfirullah,
Nak buat jahat macam-macam sanggup buatkan .
Dari baling telur tu baik masak kenyang jugak perut kan . huhu .
Whatever it is, berhati-hati di jalan raya .



Sekiann~




Awak baik tekan nih >> the links

Pensel dan Pemadam yang Sweet ^_^


Pensel : Saya minta maaf.

Pemadam : Untuk apa? Awak tak buat salah pun.

Pensel : Saya minta maaf disebabkan saya, awak cedera. Setiap kali saya buat silap, awak pasti berada di situ untuk membetulkan kesilapan saya. Tapi setiap kali awak memadam kesilapan saya, awak kehilangan sebahagian dari diri awak. Awak menjadi semakin kecil.

Pemadam : Itu betul, tapi saya langsung tak kisah tentangnya kerana saya dibuat untuk membetulkan kesilapan yang awak buat. Walaupun suatu hari nanti saya tahu yang saya pasti akan hilang, saya berbangga dengan kerja saya ini. Jadi janganlah risau. Saya tak mahu melihat awak bersedih.

# Ingatlah, ibubapa kita juga boleh diibaratkan sebagai Pemadam manakala kita pula sebagai Pensel. Mereka sentiasa berada di sisi kita, membetulkan segala kesilapan yang kita lakukan..mereka adalah ibarat pemadam terbaik untuk anak-anak mereka..Selagi mereka hidup jangan sia-siakan mereka...

# Jagalah ibubapa anda dan balaslah jasa mereka degan kebaikan...

# Begitula juga dengan sahabat.

credit to: Kedai Hp


Sekiann ~




Awak comel tekan ni mehh >> The Link
Mekasehh . murah rezeki awok :)

1st GiveAway by Nabila Medan



Klik banner untuk join .
TAG:

Wordless Wednesday !



And i'm waiting for him ^^



Sekiann ~




Awak comel tekanla ni >> http://blin.gd/4egg
Mekasehh , murah rezeki awak :)

Mungkin Aku Mampu :')


Pheww !
Tabahlah wahai hati . 
Tenteramlah wahai jiwa . 
Ahh sudah -,-

Ramai tak faham dengan situasi aku . 
Mungkinkah aku yang terlalu takut untuk mengadakan sesebuah perhubungan ?
Adakah aku yang terlalu memikirkan tentang kesempurnaan ?
Dan ye aku terlalu fikir ke hadapan .

Hari-hari aku menunggu . 
Menunggu sesuatu yang tak pasti .
Aku tahu kau tak pernah lupakan aku . 
#mungkin -,-
Sekali kau buat baik padaku, tak mungkin akan berulang lagi .
diulangi #tak mungkin -,-

Fine ! aku yang . . .

Berharap,

Berharap,

dan 

Berharap .

-FULLSTOP-


P/S: aku selalu ingat kau dalam doaku :')



Sekiann ~




Awak baik tekan ni la >> http://blin.gd/4egg
Mekasehh, murah rezeki awak :)

Random Giveaway By Cik Fie.



klik banner untuk join

Jom join lelaju GA nihh . Banyak woo hadiah . mane tau sangkut kan . hee .

TAG :

Cinta Bersatu


Hye !!
hikhik . 
Amboi , sejak duamenjak tigamenjak ni asyik senyum sorang-sorang jee . haha .
Kalau perasan, mira asyik dengar lagu Cinta Bersatu by Liyana Jasmay ni jek .





Ok hati berbunga bila dengar lagu tuh :DD
Ni kalau Cik Mimi and Cik Panda baca confirm muntah cokelat . ekeke .

Semenjak 'budak tu' bawak pergi makan kat _ _ _ #tett . 
Rasa nak mintak belanja lagi jek . haha tak malu .
Lokasi rahsia , kang kantoi dengan Cik Mimi and Cik Panda . that's why lambat datang pentaque hari tu .
hikhok :P


Nak lagi !!

Terima kasih menjadi seseorang yang ikhlas walaupun kau tak pernah nak text aku kan . huhu .
-,-'



Sekiann ~




Awak comel tekanla sini >> http://blin.gd/4egg
Mekasehh , murah rezeki awak :)

Wordless Wednesday Teachers ! .


Perghh hari ni paling sonang punyee wordless wednesday kan .
HAHA 

Ok malas nak google pic . 

SELAMAT 
HARI
GURU

Kepada sesiapa yang rasa diri dia cikgu ok .



Sekiann ~




Awak baik meh tekan sini boleh ? >> http://blin.gd/4egg
mekasehh yaw . murah rezeki awak :)

Segmen Doodle Part 1



Nama : Mira
Colour baju: #FE2E64 
Colour seluar : hitam

Tag : Mimi, Panda



Sekiann ~




Awak comel tekan sini boleh ? >> http://blin.gd/4egg
Mekasehh . murah rezeki awak :)

Tak Tahan La Pulak . HAHA !


Saya kembali !!!!

Entry lepas mira ada cakap nak stop blogging and deactivate fb kan ? . 
Okayy itu semua FAKE semata-mata . huahua .
TEruk kan . 
Tapi dah decide nak on fb bila nak update blog jekk sebab nak ping blog kan . 
Cehh !
Okayy ini betul . grrrrrr !
Rasa tak best pulak bila tak share story kat korang .
Macam-macam benda happy berlaku lately ni . hehe ^__^
Doakan kebahagiaan saya dan si dia . kehkehkeh .



Sekiann ~




Awak baik tekan la ni kejap >> hatiamira

Stop For A While . Bye Bye !




Ehem ehemm .
Hai korang-korang semua . 
Mira nak mention something . hoho .
Nampak tak status kat atas tuh ?
Start today, mira nak stop online media social ni for a while especially FB.
Tapi blog ni akan diupdate time HARI RAYA je nanti . hehe 
Reason ?
Nak concentrate on study .
STPM tau . gilaa sehh haku -,-

Mira jenis yang tak boleh nak 'kurangkan penggunaan' sebab tak akan kurang punya . so better for me to deactivate teruih . ye dakk ?
Lately ni mira punya study agak low sikit lahh . huhu . mane tak nyaa, online tak sudahh . 
Serious !!

Ok tu jekk nak cakap . nanti abis je exam stpm, i will come back . hihi ~
Lama tuuuuuuuuuuuuu . redha jelaa .
Berkorban demi masa depan . huahua T_T
Doakan kejayaan kite tau ^__^



Sekiann ~




For the last time, tekan ni untuk mira ok >>http://blin.gd/4dVQ
mekasehh .

Wordless Wednesday !



I choose success and i really need it !
Pray for me (")(")



Sekiann ~




Awak comel tekan sini jap boleh ? http://blin.gd/4dVQ
Mekasehhh :)

Dalam Mihrab Cinta


Hai semuaaaa . 

Ok semalam mira layan movie Dalam Mihrab Cinta kat Astro Pelangi sebab FREE 10 hari . huahua .
Ok Dalam Mihrab Cinta uolss !!
Tapi yang sedihnya tak dapat tengok ending sebab FREE has TIME OUT . kurang asam .
Cerr baik hati sikit tunggu movie tu habis baru time out . tinggal 15minit kot -..-

Movie ni suppose to be watch kat wayang tapi wayang kat Indonesia laa . haha .
Malaysia tadee . huhu . if ada kan bagus . mau gak pergi tengok . 
Cehh ! malay movie pon aku tak tengok lagi, nak p tengok Indon punyaa . memang tak ahh kan .

Here we goes 
v
v
Adaptasi dari novel Karya Habiburrahman
Reason mira tengok movie ni sebab ada Dude Harlino jea . hee . 
Kalau tak jangan harapla mira nak tengok . wootwoot !

Best jugak movie ni . Pasal seorang pemuda bernama Syamsul Hadi yang belajar agama kat sekolah pondok .
Then dia kena fitnah mencuri oleh bestfriend dia sendiri . 
How dare !!
Dia pon dibuang sekolah, lagipon kiai kat situ tak siasat bebetul pon . main redah je jatuhkan hukuman sampai kena belasah Syamsul Hadi tu . kesiann tau . hukhuk .

Dahla kena belasah, kena botakkan rambut pulak tuh . ishhh3 .
v
v
Ni dia kena hukuman botak kan rambut . menangis dia tau T_T

Dia pun TER-jadi jahat kejap sebagai pencopet sebab tak ada duit then masuk jail . lagipun dia lari rumah sebab family dia tak percaya dia lagi except adik dia .
Last dia jadi orang alim semula . dia praktikkan semula apa yang dia dah belajar kat sekolah pondok tuh .
Memang sweet gandingan dia dengan heroinnya tu :))

Blablabla . Actually mira malas nak story sampai habis memandangkan ending pon mira tak tengok lagi . nantila godeh-godeh kat youtube . hewhew .
*nak pakai wifi sekolah*
Korang pergilah tengok sendiri ehh . hehe .

Dia kena botak !! kesiannyaa 
V
V
but still look AWESOME !

But Asmirandah memang cantik gila pakai tudung .
v
v
heroinnya .
Ada lagi sorang tapi malas nak upload .

Mira minat dia dah lama sebab dia hensemm plus sweet gilerr bila senyum . ahahah .
v
v
*melting*

Ok last . hehe
v
v

OST movie ni . Dude Harlino nyanyi uolss !! hehe
v
v



Sekiann ~




Awak cantik awak baik tekan sini boleh ? http://blin.gd/4dVQ
Mekasehhh :))

Segmen : Doodle Nama Saya


Segmen baru . . jom join lelaju . . 


nama: MIRA
colour: #00FF80

TAG:
Cik Panda
Cik mimi



Sekiann ~




Awak hensem tekan sini boleh ? >> http://blin.gd/4dVQ
Mekasehhhh :)

Kenapa ?? (entry suka-suka)

Kenapa perlu bercinta kalau kau sendiri tak tahu apa itu cinta
Kenapa perlu berkasih kalau kau sendiri tak tahu untuk berkasih
Kenapa perlu menyayangi kalau kau sendiri tak tahu untuk menyayangi diri sendiri
Kenapa perlu setia kalau kau sendiri tak setia
Kenapa perlu jujur kalau kau sendiri tak jujur
Kenapa perlu ada 'kenapa' kalau kau sendiri tak tahu apa jawapannya

Sudahlah sayang... jadilah seseorang yang tak mudah ditanya 'kenapa' dalam setiap perhubungan kerana hanya dengan perkataan 'kenapa' itu akan memakan diri KAU  sendiri !



Sekiann ~



                     Awak baik tekan sini boleh ? http://blin.gd/4e2s
Mekasehh :))