Followers yg cumiLcumiL!

Zizan Razak Sakit . Kesian Abang Hensem Kita Ni :(


Hye guys !
Sobs sobs T_T
Mira sedih sikitla sebab abang hensem kite sekarang tengah sakit .
Masuk wad pulak tuhh . 
Haihh teruk sangat ke sayangkuuuu -,,-
Risau pulak hati kite . 
Nak tau siapa ? tekan SINI . hehe .
v
v
v


Zizan Razak !!
Halah3 . kesian pulak tengok gambar ni . comel pon ada gak . ngehngeh .
Tak sure la dia sakit apa . dengar-dengar dia keradangan otot . yang pasti dia KUAT sangat bekerja sampai sakit . huhu .
Tak tahu lah dah keluar wad ke belum .
Super Spontan lagi beberapa hari je ni .
Hurmm, get well soon yaa ! :')
Pray for you (")(")


Sekiann ~




Awak comel tekan sini boleh ? >> http://blin.gd/4dVQ
Mekasehh .

Segmen Review By Lily



TAG:

Beza SUKA, CINTA, SAYANG


Saat saya MENYUKAI seseorang, saya ingin memilikinya untuk keegoan diri sendiri.
Saat saya MENYAYANGI seseorang, saya ingin sekali membuatkannya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri sahaja.
Saat saya MENCINTAI seseorang, saya akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun mengorbankan jiwaku.

SUKA adalah saat dia menangis, anda akan berkata, "Sudahlah jangan menangis".
SAYANG adalah saat dia menangis dan akan menangis bersamanya.                                      
CINTA adalah saat dia menangis dan anda akan membiarkannya menangis dibahumu sambil berkata, "Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama".

SUKA adalah saat anda melihatnya anda akan berkata, "Dia sangat cantik atau tampan dan menawan".
SAYANG adalah saat anda melihatnya anda akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
CINTA adalah saat anda melihatnya anda akan berkata, "Untukku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku".

 Pada saat orang yang anda SUKA menyakitimu, maka anda akan marah dan tak mahu bercakap dengan dia.
Pada saat orang yang anda SAYANG menyakitimu, anda akan menangis untuknya.                          
Pada saat orang yang anda CINTAI menyakitimu, anda akan berkata, "Tak apa, dia hanya tak tahu apa yang dia lakukan".

Pada saat anda suka padanya, anda akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.                       
Pada saat anda sayang padanya, anda akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat anda cinta padanya, anda akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus.



Sumber: newspaper




Awak baik tekan sini boleh ? >> http://blin.gd/4dTk
Masehhh .

Tak Bertudung Tak Semestinya Tak Elok kan ?


Hye semua . 
Hari ni mira nak cakap sikit pasal pelakon 7 Petala Cinta tuh .
Yang perempuan tu . Shima ek nama dia ?
v
v

ni haa .
Ramai yang dok cakap pasal dia tak bertudunglah hape lah .
Mira rasa panas hati dengan statement mereka-mereka tuh .

Sebab apa ?
Sebab dah memang Shima tu tak bertudung kan so why korang nak pertikaikan .
Lainlah kalau dia memang bertudung but suddenly dia bukak tudung , bolehla korang nak hentam bagai .
Lagipun, banyak lagi artis yang berlakon pakai tudung tapi actually dorang tu tak bertudung . 

So tak payahla kecoh sangat , mentang-mentang pelakon baru .
Mira BUKAN  nak menidakkan hukum ALLAH ataupun nak back up minah ni, tapi dah hakikat perempuan yang korang BANGGA kan sangat dlm cerita tu macam ni, nak buat cemane . 
ye dak ?!

Saya tak marahlah . hehe . awak comel tekan sini tau>> http://blin.gd/4dTk
Masehhh .


Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI




BEST atau TAK BEST?
jujur k .



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

A few minutes with NAJWA LATIFF


Guys !
Nak story nihh . 
Hari tu mira jumpa Najwa Latif tanpa disengajakan . huehue .
Masa tu mira and 3 lagi kawan mira dibawa cikgu untuk pergi sekolah TIGS which is that is Najwa's school rite ?
Ada public speaking . mira tak join pon saje bagi moral support kat member yang join .
And then time rehat cikgu panggil kitorang keluar dan jangan tanya kenapa .
Sekali Najwa Latiff in da house yaww !
HAHA .
Bagus gak time tu just kita-kita jek yang ada .
So senang la nak snap pic or whatever kan .
v
v
v

Halah3 . omeyy nye titew .
Amacam jeles tak ?? haha . 
Tapi mira bukan minat dia pon . just suka-suka with her songs . 
Btw, dia memang putih+comel even tak mekap ^__^
Awak baik tekan sini boleh ? >> http://blin.gd/4dTk
masehhh .



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Dapat Doodle lagi Yang Ke-6 ^__^





Hei peeps !
Actually entry ni tak ada lah apa-apa sangat . 
Saje nak share yang mira dapat doodle lagi sebab join segmen dari abg apit tuh.
Ni haa 
v
v
v

Halah3 . omeyy nyee . hihi .
macam kita jugee . hii ^__^

OK itu sajeee . hehe .
If korang tak kisah klik ni boleh ?
Terima kasih.




Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Hanya Mampu Tersenyum :)


Selamat tinggal CINTA .
Selamat tinggal KASIH .
Selamat tinggal RINDU .

Pesanan kepada diri ,
Kuatkan hati .
Tabahkan jiwa .
Ianya PASTI akan kembali jika benar milikku :')



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

Segmen : Nak Doodle Nie!



NAMA: Mira
COLOUR: Merah



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Yang Sudah tu Sudah :)


Tak tahu nak cakap apa  .
Dalam hati tuhan jela yang tahu .
Sedih memang sedih . 
Terkilan memang terkilan .

HATI KECIL TERSENTAP !

Ahh sampai bilakah ?
Ok ini last .
Stop hoping and waiting after this .

SEDAR !

Awak sudah berpunya .
Saya tak kacau hubungan awak .
Saya doakan awak bahagia .

^__^



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup . 

I Need U Back Darl !


AWAK !

Saya sayang awak lagi . 
Saya sayang persahabatan kita yang bagi saya tersangatlah lama .
Saya tak mau kita terputus hubungan lagi.
Cukuplah selama nih .
Pelik tak bila saya dah layan IM fb and tweet awak balik ?

Sebab saya lahir bulan JULY 
-mudah memaafkan tapi sukar melupakan-

Saya dah lupa apa yang dah berlaku selama nihh . 
Dalam hati cuma ada rasa rindu dan rasa inginkan awak kembali [as a friend] . 
Tak bolehlah lebih-lebih sebab awak kan has been TAKEN .
*jealous*

Lastly ,
Saya sayang awak !! 



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

DOA ELAK DITIMPA MUSIBAH


Salam sejahtera semua . 
Mesti petang korang dikejutkan dengan berita gempa bumi kan ? 
Ok firstly syukur sebab nothing happen kat Malaysia . just gegar sikit jea . ALLAH saje nak test kita tu *wink*
Apa-apa pon kita berdoa jugalah untuk tempat-tempat yang terlibat dengan gempa ni agar selamat semuanya . 

OK !


Renung-renungkan dan selamat beramal yaww !!
^__^



Sekiann ~



Sumber : HERE


Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Dapat D0odle yang Ke-5 . hihi .


Hyep guys !! 
Mira join segmen doodle lagi dan lagi dan lagi from abg apit tuhh . hewhew .
Tapi yang part 2 punya coz yang part 1 terlambat . huhu .
Nasib baik beliau baik hati kan . hihi bodek .

Nah tengok 
v
v
v
v
v

Omeyy tak ? hihi .
Cikmimitecik jangan ada niat nak curikk ok . hehe :p
Ok tu jee . 



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Inilah Budak-budak Sekarang . Check It Out !!


Heyy guys . ni mira nak cerita sikit . 
budak budak sekarang makin lama makin advance kan kan kan . 
Macam macam hal .
Macam link pic yang kat bawah ni . 

v
v
v
v
v
SI AGAS




Perlu ke buat benda tuh semua . 
Tau la nak pecah rekod nak tunjuk diri tu hebakk sangat kan .
Mira je kot yang berani nak tunjuk kat korang .
huhu .



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .