Followers yg cumiLcumiL!

Maulidulrasul yang Ceria





Wee ~
Hari ni, tadi, ada sambutan maulidulrasul kat sekolah .
Macam biasa lah berarak sambil selawat ke atas nabi .
Then ada ceramah . ustaznya hensomm woo . ahakz ahakz !
Suara dia sama macam Ustaz Zawawi yang kadang-kadang ada kat rancangan Al-Hidayah tu . kelakar orangnya .
Terpikat ? ehem sikitla . hoho .

Anda mesti faham kan tujuan update ni . bukan nak story apa yang ustaz tu ceramah, tapi nak upload gambar je kan . haha . suka suka .

With Cik Panda .
datang seawal pagi .
love this pic darl ;')



With my bestie .
Homagadd ! kengkadang , ermm ok SELALU rasa pic ni comel sangat . 
haha .



Time dengar ceramah tetibe Marie datang mintak kasih sayang .
agaga . 
ohh ye, actually Cik Eriena lah yang bagi nama Marie kat kucing ni . baru bebudak+cikgu semua follow .
So yang lain jangan perasan ye . #tak suka ok .



Cik Mimi, Cik Panda, Cik Hana and Cik Eriena .
Who is the most beautiful ?
hihi .



Mira kalau bab makan number 1 . haha .
nasi yang disediakan tak cukup untuk kami berlima ni makan . 
hewhew .



Cik Eriena with ayah kesayangan dia a.k.a Cikgu Johar .
dia cakap dia sayang sangat kat cikgu ni .
 eleyh dengan Pengetua pon dia sayang lebih . kat Cikgu Burn yang suka dia tu tak nak sayang pulak kan . haha .



Ok . budak form 1 ni sangat comel . memang cute gilaa !! 
suka sangat tengok muka dia . 
#tumpang comel sekaki . hihi .



Aura slim sampai kepadaku . haha .
effect terus nampak kurus je minah dua ekor ni . agaga .



And lastly, model peragaan bag . sila-sila cuci mata sambil muntah cokolat 
:)))


Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Berjimba-jimba bersama Cik Eriena


Semalam . .
Pergi Pacific Mall dengan my bestie (cik Eriena).
Niat dihati nak habiskan baucer buku yang baru dapat tuh .
Sampai je kat kedai buku yang popular sangat tuh baru mira tau yang kat situ tak ada jual buku untuk pelajar form 6 .
Frust betul laa .
Si Cik Eriena tuh dah tau bukannya nak cakap awal-awal .

So dah alang-alang kat sana dan kitorang pon dah lama tak hangout berdua .
Apalagi merayau-rayau la cik bedah berdua ni pusing satu pacific .
Penat berjalan singgahla food junction kat dalam tu makan-makan .
First time seh mira makan sini sebab biasanya makan kat  KFC or Mcd .
Konon lettew .

Mira order Spaghetti Tomato . Bajet mat saleh kau . haha .
Cik Eriena pulak macam biasalah dengan nasi ayam dia tuh .

nyum nyum !
drink: mango peach .
terbaikk !!

anak dara yang kelaparan
Licin tak bermakna pelahap #eh, lomo camera pink mira :)
Mira kengkadang pelik dengan mindset orang kita yang beranggapan makan sampai licin ni macam
orang kuat makan . eh hello ! kuat makan is better daripada kau tak habiskan makanan tu dan
membazir , bukan ke membazir tu amalan syaitan

With my lomo camera . comel kan ?

muka happy lepas makan 

After makan, kitorang sambung balik jalan-jalan .
Jumpa jugak budak kelaki yang kiut-miut . haha gatei noh ! .
Then, 
Masuk kedai Living Cabin terjumpa DOMO PINK .
Ototo comelnya ~

Nak beli tapi nanti jelah
p/s: RM59.60



snap senyap-senyap . kang owner kedai marah pulak 
Cik Eriena tuh dah makan tetibe ngidam nak makan waffer pulak .
Kuat makan tol . haha .
Then mira perasan kuih ni .

Dorayaki Doraemon ada kat Malaysia !
haha sengal .
p/s: RM1.50
Ciss ! rupa-rupanya dorayaki tuh sama jeh macam yang makcik tepi jalan tu jual .
tipah tertipu bang -,-
p/s: 4biji bole dapat RM1

bermonolog sendirian : bila lah ada jejaka nak bagi aku bunga 

Inilah cintaku . haha .




Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.,

Birthday Boy !!




Halo halo haloo !!
Nak kopi ke milo .
hewhew .
Fine ! mira nak pizza . dah lama tak makan pizza .
Ohhmaii ~ ada sesape tak yang nak belanja mira pizza .
Anyone anyone ?
What ! No one ??
Hampeh kau . huh .

Hmm ok hari ni nak cerita sikit . sikit je tak banyak . so ngadap la kejap blog mira ni .
hihi .
Hari ni birthday my baby boy .
#baby ? anakku kah ?
Ohh tidak tidak .
My Anak Buah laa .
Anak kepada abang mira .
So call Anak Buah la kan kan kan ????


amboi kacaknya .
kau hade ? haha .

alaaa tomey tomey .
chinese gittew .
kau hade ? hehe .

Heyy AFAN . (his name ok) .
Happy Birthday to you yang ke-3 tahun .
May ALLAH bless you always .
Dah besar nanti dengar cakap ibu tau .
Don't be too noty baby .
Maksu geram tau kekadang . huh =,=
Maksu ?
mira laa sape lagi . agaga 

Ok nak wish tu jekk . nanti dah besar dia baca lettew .
muehehe .



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Ohh Please lah .


Hye guys !
Ehh nak dengar cerita tak .
Ok once upon time i jalan-jalan masuk longkang .
wawawawa .
Ok ~ tak kelakar !

Hey mira rasa annoying laa . 
Kenapa ?
Pernah tak bila korang nak add someone tu kat Facebook , dia punya info hamboi bukan kemain .
Dia punya beletiaq panjang gilakk sampai tak hengat duniaq .
err 'duniaq' ? apa tuh ?
Ok ok .
Bukan takat panjang , kadang-kadang ianya menakutkan .

Kenapa ?

Cerr baca nihh

I was born On ******
Wut can i say anymore ?
I Love being me , my Self , and i .
That's something you can never be .
So,say whatever u like .
Its not going to bother me .
One more .
Dont judge on me if u dont know me much !
So ..
problem with me ?
Solve it or u can back off !
Cant stand me ?
Sit back down or u can get lost !
Cant face me ?
What do I care !
Turn around .
Im suck ?
Yeah !
You more suck than me !

Haha sangat tak boleh blah ok . yela awat hang ganeh noh . nak add je kot .
Kengkadang pikiaq 2, 3 kali nak add . mana tau kot kot lepas add kena bom pulak kan .
Ok ~ merepek .

aku jarang add orang , not that im a snob person ,
but sometimes i'll be a damn lazy girl . hahaa .
bab2 approve orang , aku okay je . TAPI ! aku takan app sape-2 yang letak pic katon or fake lha senang kate .
yang penting , DO ADD DO TALK !
kalau kau snob dengan aku , AUTOMATICALLY kau akan DIREMOVED from friend list aku okay ?
one mo , NO ANNOYING COMMENT ALLOWED !
na kate aku belagak ?
oh , come on lah , aku takan belagak dengan org yang ta snob .
GET IT ?

Yang ni pulak . . ermm ye if mira pon takot nak approve fake people ni .
Tapi tak payah kot sampai nak kena remove nihh if snob . 
Yelah snob ke tak snob buat hape nak fikir . 
Bukan ke kita hidup di FB ni sekadar nak memenuhkan friendlist jee .
If nak kawan-kawan sampai rapat tu memang tak ahh .

'No annoying comment allowed' > awak takut dengan realiti ke ?

Stay kat taman ****, bumbung warna biru, pagar warna hitam, ada peti surat .
83+++ BP, Malaysia .

Ini adalah salah satu address yang bagus untuk anda detail kan pada info anda .
haha kenapa ? sebab tak ada lah orang nak stalker korang sampai menjejakkan kaki ke rumah 
right ?

hai smue ,,nme aq ****,,erm dan pde kwn yg mengenaliku,,aq juga dikenali sbagai ***,,aq dilahirkn pde tangal **** pda hari rbu,,hah? npe xcye k?lw xcye,,korang g cri ar kelendar taon aq lhir tu,,hhah,..erm setelah,,melalui zman knk2 ,,kini aq sudah k alam ,,remaja,,hhehe times is running out kot,,sekejap je an,,kini aq mengjangkau **,,
haha seorg yg bebas bergaul,,

Well, for me that is the right one kot untuk korang catatkan pada info korang .
No harsh word . 
Just the true info about yourself .

Dan sangatlah tidak suka bila kat status korang tetibe cakap :

Hmm, ada kawan ramai dalam friendlist tapi semua tak pernah 
tegur . maaf jika saya meRemove anda yee .

Kepala hotak kau boleh tak ? haha .
Itu pon nak jadi isu ke .
Annoying dow .
Up to you lah nak remove ke tak .
Tak perlu cakap ok ! 
If korang cakap akan menyakitkan hati semua pihak .
Lebih baik kita tak tahu siapa yang dah remove kita kan .


p/s : maaf jika penggunaan kata agak kasar hari ni .
p/s : maaf jika contoh di atas sama dengan anda . well , mira ambil 
dari orang yang mira kenal .
So, jangan perasan ok . hihi .
p/s : ada pengunaan dialek hari ni . yaa i like that dialek . hee .
p/s : terasa ? i'm sorry .



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejateraan hidup.

JUST FOR FUN BY IRA


klik banner untuk join 

5 perkara yang mira ingin lakukan :

>nak bina sebuah mahligai (home) yang besar macam orang kaya tu untuk ibu bapa mira.
sebab nak bagi mereka rasa duduk rumah besar .
>nak hantar ibu bapa mira pergi naik haji . 
sebab tuntutan kan . 
>nak cuba aktiviti rock climbing.
sebab it was like . . ohhmaii smart seh .
>nak jadi photographer freelance.
sebab mira suka bergambar .
>nak ada bakery sendiri .
sebab i love pastry .

3 orang yang mira ingin berjumpa :

>sorang kawan sekolah rendah yang bernama HUSNA HAZIRAH . awak kenal tak ?
memang dah lost contact . teringin sangat nak jumpa dia . hmm =,=
>rock band from Amerika Syarikat that is GOOD CHARLOTTE.
perlu ke bagi reason ? heyy sebab mira minat gilakk laa kat band ni . haha rockers tau .
*psst ! hensomm tau vocalist dia . hihi .
>teringin nak jumpa Rasulullah . kalaulah kita hidup time zaman dia kan .
huhu .
sebabnya ? awak sendiri tahu kot . dia kan sangat mulia :)

Just love this Quote :

"Don't do to people what don't wanna be done on you"

Faham ? 

Dengan ini mira meng-TAG :




Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Awesome First Giveaway by Fieka and Lysa



klik banner untuk join 

Jom join GA nih from bebudak yang comey lotey .
hihi 
Hope can win !!

  • WAJIB follow blog Fieka and Lysa  ( senang nak tahu perkembangan GA )
  • Lelaki dan perempuan dibenarkan
  • Malaysian only.
  • WAJIB letak banner and buad post yg bertajuk " Awesome First Giveaway by Fieka and Lysa " 
  • Linkkan banner terus ke entry GA Fieka atau Lysa
  • WAJIB like churpchurp Fieka and Lysa. > Disini >
  • Linkkan post korang kat comment entry Fieka if dari blog Fieka and comment entry Lysa if dari blog Lysa * Di CBOX TAK DITERIMA *
  • Pastikan URL post korang betul. URL macam nih " http://iekaliciouslife.blogspot.com " tidak akan diterima dan DIBATALKAN !
  • WAJIB LIKE // FOLLOW fanpage sponsor 
  • Tag 2 orang dan pastikan mereka tahu pasal GA nih. 
  • Tiada sesi mengundi tapi akan diadili oleh MR.RANDOM.ORG :) 

Dengan ini mira menge-TAG:




Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Kucing part II


Heyhey ! 
Ingat lagi tak entry pasal kucing mira hari tu ?? 
If tak ingat TENGOK SINI
Hari ni mira lega sikit sebab abah mira dah belikan susu from kedai haiwan untuk 
anak kucing mira tuh .


Ni la susunya . kecik je packaging nya . guess what , RM11 u know !
Mahal dow .
Tak kisah la kan janji kucing mira ok .
Doktor tu cakap bagi 1 sudu campur air suam .
Bekasnya mestilah bersih .
#haihh doktor tu ingat aku ni pengotor ke . haha .

see ! pelahap tau 

This time dorang memang selera gila lah minum susu tuh .
gulp ! gulp ! gulp !
Lega eden tau .

hihi terkeluar lidah si kuning tuh 

fine ! kucing mira memang comot :P

jilat . . jilat . . jilat . .

Okeyss !  
Itu saje yang mira nak show . 
Harap kucing mira sihat walafiat sampai besar and tak ada yang mati lagi .
Wee ~



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Kucing !! kesiannya .



Hye . . .
Hurmm . . .
Tau tak yang mira tengah sedih ni .
ok tak tau tak apa .
Ni nak bagitau laa ni .
Cecitee Cecitee . . .

Quite dissapointed lah when see my kitten lost 'it' mother while it's age only juz ..erm i don't know .
Dorang asyik menangis je . or dalam erti kata lain dorang asal nampak mira mesti mengiau like they need something from me .
Apa yang dorang nak ? 
Of course laa susu ibu dorang #bukan susu saya ok . dorang belum putus susu lagi dengan ibunya tapi ibunya dah tak balik a few days ni . risau tau . 
Kalu ye pon tunggu la anak kau dah besar dow ! huh marah nih .

Ni lah ibunya yang telah menghilang

Then semalam mira da buntu dah nak buat apa kat anak kucing mira ni . dorang macam kelaparan gitu so that mira bagi la susu manis je buat penyedap tekak dorang . huhu .
See ! like kucing gelandangan . haha .

Ok sedih balik -,-

Dorang jilat air susu manis tuh sampai habis .
Kesiann tau .
But nasib baik la dorang ni semua dah boleh makan so tak ada la lapar sangat kan .
Huhu .
Ini second round bagi dorang dah tak habiskan .

Hurmm .
Tapi mira agak lega laa jugak sebab after dorang minum tu dah jilat-jilat badan macam kucing kekenyangan uw .






Dan . . . .

Ohhmaii ~ is she crying .
T_T

But sokay baby . kakak akan jaga korang baik-baik sampai besar .


Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.