Followers yg cumiLcumiL!

Mega Blog List by Miraa Hussin




Haloo! Ok nak join bloglist from adek Miraahussin yang comey lotey uhh . ahakzz . And u sis , akak nak kategori CHOCOLATE ok  sebab akak sukaa sangat coklat . tak menang siaplah kau .
haha gurau !!

Dengan ini mira menge-TAG:




Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup.

Dove Chocolate


Heyheyhey !
Jom makan coklat !


Korang pernah makan tak ? 
Ok mira baru 1st time makan =,=
That day mira bukak je fridge tetibe jea terkejut beruk . 
Kenapakah ??
Dengan jakonnya  mira ternampak coklat Dove yang tetibe je muncul dalam fridge ni . hihi .
Lantas ku rembat itu coklat tanpa mengetahui siapakah owner coklat itu .
wee ~
Setahu mira la kan coklat ni tak ada jual kat BP ni . sebab mira tak pernah jumpa pon batang hidung 
coklat ni #batang hidung ? adakah ?
Rupa-rupanya ada jual laa kat 7eleven .
#jakon kau !

Hurmm kunyah punya kunyah baru mira sedar yang mira tak boleh curang kat 
coklat Cadbury Black Forest .
uwaa ~ 
Coklat Dove ni pahit sikitla dari Cadbury .
Lagipun setahu mira coklat Dove ni baik untuk kesihatan .
erkk yeke .
Korang boleh la ushar-ushar kat FB ni .



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup

Wow panjangnya .


Di pagi hari yang sejuk .
Hangin sepoi-sepoi bahasa .
Diikuti juga burung-burung yang berkicauan .
Dihiasi rerama yang berterbangan .
Dikacau kucing yang mengejar-ngejar .
Adakah ini poem ataupun sajak yang merepek merapu meraban .
haishh =,=

Pada pagi ini lah *yang sebenarnya sudah tengahari* mira sedang menyiapkan esei yang bertimbun-timbun . tapi yang sebenarnya tak ada lah bertimbun sangat . pheww !
Esei apakah ?

BAHASA MELAYU

Yaa ! dan mira sangat penat untuk memerah otak ini sehingga keluarnya idea bak air yang mencurah-curah . ohh kenapa lah nasibku sebegini -,-
Kalaulah diriku ini mempunyai otak yang genius bak Albert Einstein, sudah tentu-tentu kerja-kerja ini semua sudah siap sepenuh-penuh-penuhnya .

Ok , cukup sudah pembuka kata . hihi .
Sekarang kan tajuk esei sudah sangat panjang dan sudah cukup untuk dijadikan pendahuluan rasanya . 
Tak percaya ?

Kes keganasan rumah tangga sering berlaku dalam kalangan masyarakat di negara kita. Ada pendapat mengatakan bahawa kes ini berlaku disebabkan oleh tekanan hidup yang dihadapi oleh individu terbabit. Sejauh manakah anda bersetuju dengan pernyataan ini ?

See ! anda tak rasa kah yang ianya sangat panjang ? dan mira sangat penat untuk menulis tajuknya sebab tak sabar-sabar untuk memulakan pendahuluan tika idea tengah berlegar-legar kat otak .
fuhh =,=

Makin diri ini menulis makin diri ini sengsara dengan idea yang tak keluar dari tadi .
Owwmann ! kenapa kau sangat manja hah otak ?
burr -,-



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .


Nelly The Strange sudah buka bloglist baru untuk saya !


klik banner untuk join

Yok join segmen ni .

Dengan ini mira akan meng-TAG :
Miraa hussin
Miss Dya
Cik Panda


Sekiannn ~




Klik
SINI untuk kesejahteraan hidup .

The FaceBlog


Apakah ini ?



SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH



jelas ?




Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

Renew Blog !!!


Guys! watca doin ?
hikhok .
Ok dengan gembiranya hari ni mira meng-hapdet blog sebab blog dah direnew .
wee ~
Nampak tak apa beza nya ? nampak tak nampak tak ? hihi .
#gediks .
Mira order kat adek Miraa Hussin ni untuk cantikkan blog ni . 
If korang nak edit ke hape ke boleh la contact budak kicik ini .
hewhew .


Comel kan ?
see ! itu baru tengok header nya , belum masuk lagi .
So, sila KLIK banner untuk terus terjah sambil follow mollow ke blog beliau yang comel lote tuh . 
#tahukah anda yang saya sedang bodek .



Sekiann ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

Segmen : Blogwalking + Follow by Zhyzhy Chin


klik banner untuk join

Jom join segmen ini pulak . whoaa ! simple and kemas jea dia punya banner kan .
ok dengan ini mira akan men-TAG:

Ika
Afiqa afifah



Sekiannn ~




Klik
SINI untukkesejahteraan hidup .

SEGMEN : JOM SERTAI SENARAI BLOG TERHEBAT 2012 !



klik banner untuk join

Macam best jea kan title dia .
pheww .
mira join senarai blog terhebat ni sebab mira punya blog memang hebat . haha .#perasan kau .
Dan si owner segmen sama nama dengan mira . hewhew .
#copycat yea . hee gurau jehh .

Dengan ini mira akan meng-TAG:




Sekiannn ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .






CONTEST MY BELOG SUPER OHSEM BY MISH KPOP


klik banner untuk join

Heyy, mira tertarik betul tengok banner yang comel ni dan membuatkan mira tertarik jua untuk meng-joinnya . agaga .
Oke awak sangat comell . hihi .

dengan ini mira akan meng-TAG:




Sekiannn ~




Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

Exclusive Giveaway by Niena Sofea



klik banner untuk join 

Oritee .
Today, mira join GA lagi .
eh suka hati la nak join ke tak kan .
mira dijemput tuan punya GA sendiri . so tak eloklah kalau tak pedulikan kan kan .
best woo hadiah nya .
if korang berminat jom join ok .
dan...ohhmaii banyak gila dia punya sponsor .
jenuh sehh nak follow and like satu-satu .
haha .
but i will ok cik niena .


Dengan ini mira ingin meng-TAG:
Miraa hussin
Atyn



Sekiann ~



Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

Wedding-wedding (entry penuh gambar)



Ok semalam pergi wedding rumah Syamimi . opss bukan dia yang kawen tapi brother dia yang kawen . 
hewhew #dah kenapa aku ketawa macam tu .
Sampai sana jumpa beberapa cikgu .

Ok bukan itu yang mira nak cerita .



Haihh kalau dah pakai baju kurung pahang, kurung moden mahupun kurung biasa, disaluti selendang dan shawl yang berbelit-belit, dihiasi dengan brooch bunga-bunga, ditambah lagi dengan make-up gorgeous dan simple, diserikan lagi dengan contact lens berwarna-warni, dah tentu-tentu  lah benda yang paling ditunggu-tunggu ialah........................(jengjengjeng)

SNAPPING-SNAPPING !
eh apa kejadahnya snapping itu . haha .
SNAP PICTURE laa .
#hancuss english kau bedah .

Siapakah demokk ini ? tak kenal tak kenal #gedik .

Konon cumil lettew hamek gambar sambey makan kuih .
And here goes some picture to uols <3

innocent tak muka itew . hihi .
spot me !
flying kiss untuk anda semua .



with bestie mira .
Poyo betol budak yang minum air tuh kan . haha .
 
Ehem-ehem .
senyum...tak perlu kata apa-apa :)
Hotstuff !!!
haha .
Cik Panda dan Syamimi
contect lens anda sangat menyerlah !





Selamat Pengantin Baru to Cik Mimi .
opps ! to his brother laa . hehe .
hurmm tu jela yang mira nak share . lebih-lebih pon bukan korang tengok 
kan ?
haha .
sorry bagi sesiapa yang tak ada dalam gambar ok . 
pheww .




Sekiannn ~






Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

JOM TAMBAH FOLLOWER



klik banner utk join
Haloo . hari ini dengan gatei nye mira join segmen .
lagi ? haha .
moh la kita reramai tambah follower . hewhew ,

Sekiannn .


Klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

Gua miss you la Bro !


Hoho ganas tak title . hihi .
#ketawa malu .

Ok . let's be frank . i miss you soooo much abang ! 
hurmm . lama kau tak balik an . yelaa cari rezeki katakan . 
nak tgk abang mira ?


abaikan budak kecik tuh -,-


So that's is my brother that i miss a lot .
wee ~
Dia ni lain sikit . tak aktif . asyik tidur jee .
#hihi sorry abang ter-kutuk .
Sebab apa mira rindu dia ?
sebab dia jarang balik rumah . dia stay kat Johor Bharu atas urusan kerja .
ehekz .
mira jarang cakap dengan dia sebab memang kami adik-beradik kurang komunikasi .
Oh ye , mira ni anak last and i'm the ONLY daughter . yang lain semua
lelaki .
berani kah anda-anda sekalian untuk mengganggu gugat hidup saya .
haha .
disebabkan lagi 2,3 hari nak Raya Cina, abang mira ni akan balik with abang mira yang lain. yihaa ! seronok meh .
#nak nangis rasa .
nampaknya Raya Cina nanti semua balik . boleh la spent time
together-gether right .
Ok tak nak bebel bebanyak . kang korang cepat-cepat picit butang X kat atas tuhh .
pheww !

Sekiann ~


klik SINI untuk kesejahteraan hidup .

' Contest The MOST Fabulous Blog by Miss Lovouis '



klik banner utk join

Yuhuu ! this time mira join contest lak . hewhew .
even blog mira tak se-gah tajuk contest ni . tp ku gagahkan jua diri ini utk meng-join .
#cehhh .

korang pon moh la join oke .
hadiah lumayan . pheww !
sekiannn ~

Segmen: shrfhslw review blog anda .



Klik banner utk join 

SEgmen lagi mira join . wee ~
oke sebab mira nak blog mira direview adalah sebab mira ni baru lagi dalam dunia blogging then mira nak tau jugak apa yang perlu diperbaiki kat blog ni . harap si empunya segmen boleh tolong ye . hee .

Dengan ini mira nak tag :

Sekiann ~


Susah Dan Senang Kehidupan


Hai guys ! 
Best tak entry ni ? haha perasan betoi .
Nak tengok minah yg lagi perasan KLIK SINI  jeww .

I know sekarang mesti life korang semua senang kan . 
Ya ! sebab apa ? sebab korang masih bergantung pada family and parents .
 Pernah tak korang rasa hidup susah ? 
if ada pon just seketika je kot . maybe time tu time korang tengah desperate tak ada duit dan tak tau nak minta siapa .

Bila kita tengah susah, kita akan muhasabah diri utk mengenang kembali kesusahan dan kepayahan parents kita dulu dlm membesarkan kita . susah-susah dorang buat itu ini, kita pulak tolong ngabehkan boreh . 
itu pon kita masih tak bersyukur and masih nak bersikap kurang ajar towards them .
#sepak kang baru tau . huh -,-

Time mira tolong mak mira beli barang banyak utk dia buat tempahan kuih, dia mesti pesan 
'ni kalau tak ingat mak ni tak tau la'
dan
'hah kau ingat senang nak cari duit ? nak angkut barang banyak beli itu ini'

Pokoknyaaa ~ 
hidup susah dulu kalau nak merasa kesenangan tu and try to be independent . so that kita boleh survive our life even tak ada sesiapa standing beside us right ?



-Klik SINI utk kesejahteraan bersama-

Contest Blog Paling kemas





Klik banner utk join okeh !

My First Doodlez



Haliuuuuuuuu !
apa habaq orang kampung ? sehat tak ?

Hari tu mira dah install Photoshop kat lappy ni . so that mira ada buat 2 doodles utk 2 orang kawan blogger mira . agak buruk jugakla mira buat . haha . first time la kata kan kan .




Comel tak ? hihi . ni mira buat khas utk Cik Panda Kim sebab dia sangat suka panda sekarang . #tiba-tiba .
nak tau apa sebab dia suka panda ? TENGOK SINI
wee ~

Ini pulak doodle yg kedua .

Kelakar laa . ini utk Cik Mimi .
Mimi sekarang suka lukis gambar comel2 cemnih . that's why buat utk dia 1 . hee .

Oke laa . itu saje utk hari ni keh .
Sekiann .




Segmen 'aku dan zodiak'



klik banner utk join 


Segmen lagi mira join . hehe syok2 .
si empunya segmen ni nak kite ckp sikit pasal blog mira ni . 
Oke . blog  mira ni baru lagi dan masih memerlukan komentar2 dari korang2 semua . blog mira ni pon bukanlah lawa mana kalau nak dibandingkan dengan blog korang semua yg cun melecun kan . hehe .
Papepon i love diz blog . wee ~
Oke, nama saya Mira la kan . zodiak mira ialah Cancer . burfday mira jatuh pada tarikh.........................(bunyi dram)
9 JULY 1993
ilove diz date . agaga .
sekiann .


Falling in love with Teacher .


Ada kes tak cikgu fall in love kat student ? if pelajar yg fall in love kat cikgu boleh diterima jugak . best kot ek if cikgu suka kita . haha . boleh bajet2 cun depan cikgu tu . cewahh kau minah .

Tp mira pernah dengar yg relationship between teacher and student ni tak dibenarkan dan harus dilapor pd pihak atasan . atasan mana tak tau la an .

Wait ! apa jek yg buat korang sampai nak suka sampai tangkap cintan kat cikgu kau tu . just a teacher kot . paling2 pon beliau dah kahwin . betoi dak ? 
ok mira tau apa yg korang rasa . mesti sebab attitude cikgu tu yg pandai layan korang tak sama macam bopren korang layan kan . haha . got that . or maybe sebab rupa paras cikgu tu yg tersangat la hensomm kan . huhu . 

Tp kan lau tak ikut muka yg hensomm pon boleh suka what . yg dah tua2 mungkin korang lagi suka kan . yela mungkin yg tua2 nie dah banyak experience and tau dah cemane nak handle bebudak macam kita ni kan . lagi2 cikgu yg jenis gatal2 merenyam gittew lagi la hangpa suka kan . kahkah .

So the moral is tak apa laa if nak suka mereka2 tu . asalkan tak membenci, kalau tak, tak berkat la ilmu yg korang dapat tu kan ? asalkan jangan melebih suka sampai tak hengat donie dan melebihi batasan antara student dan guru  .


Mega Giveaway By Cik Bunny



 

Oke . hari nie nak join GA . dgn bangganya mira join dan thankss kepada owner punye GA sebab menjemput . hihi .
Syarat untuk Join:

- Mempunyai alamat di Malaysia.
- Buat 1 entri bertajuk "Mega Giveaway By Cik Bunny", copy banner giveaway kat SINI dan linkkan ke entri ni.
- Letak link sponsor dalam entri:

- sila like dan follow sponsor.
- Tag kalo nak tag *tak wajib tapi ada hadiah untuk top referral
- Dah siap? Tinggalkan link entri anda di bahagian komen entri ini. Kat tempat lain tidak diterima.

Tarikh Tutup: 31 Januari 2012
Juri Giveaway: Encik Random.org & Cik Bunny (top referral dan top commentor)