Followers yg cumiLcumiL!

DAIM CHOC For The First Tme !

ANDA HEBAT? <KLIK>

Hoi hoi.
Ni nak ceghita sikit.
Mehh dekat sikit cheqq nak ceghitaaa.
Tadi kan mira ada nampak sebungkus cokelat ni kat atas meja.
Saja nak tengok cokelat apa yg mak long bagi haritu dia pergi Langkawi.
Belek punya belek sekali Coklat DAIM daaa .
And i was like 'hah ! DAIM ? eh DAIM laaa'
Nampak tak keterujaannya kat situ ?
And then mira makanlaa and 'perghh sedap gilaa siot, ish sedapnya'
Gila jakon time tuhh.
HAHA.
Fuhh, dah 4 biji makan cokelat ni sebab memang dapat 4 biji je pong #cewdihhh -,-


Dalamnya crunchy gitu and melekat lekat kat gigi ni haaa hoi.
Tapi dengarnya kat Langkawi je ehh ada jual cokelat ni ??
Siapa stay Langkawi tu meh pos kan cokelat ni untuk mira yg comel lote ni yee. hihi :))
Kat Johor ada tak ? kalau ada sila sila bagitahu mira yee.
Heheh.



Sekian~



Limited Edition GiveAway by Dysha Sahhir


KLIK BANNER UTK JOIN

JOM JOIN GA NI ^__^
CANTIK BLOG BELIAU KAN ?

Terjah Blog Mereka !

ANDA COMEL<klik>

Hey guys !
Musim exam dah habis.
Yeah ! boleh beriang-ria la nampaknya lepas nih.
Hmm bila dah habis sekolah ni pulak tak tahu nak buat apa.
Online jela kejenye.
NAk cari kerja belum ada mood lagi.
Nanti bulan 1 jela okayy :)

Okayy sebenarnya kan, nak promote sikit ni.
Alah sikit je tak banyak sangat pon.
Bhahahah.

Ini ada dua blog kawan mira.
From their header pon dah boleh nampak kecomelannya kan.
And actually, mira yang buat header mereka ni :))
Yaa, first try.
Have a look !

Klik untuk ke blog beliau
Ini blog Cik Panda.
Sesiapa yg kpoppers kat sini bolehlah kenal kenal dengan beliau ok.


Klik untuk ke blog beliau
Ini blog Mimi.
Full edit by me.
Takdelah secantik yg korang edit but bolehla buat puas hati member.
Hehe.



Sekian~





Kenangan Dulu-dulu :)

Dulu,
Time kecik kecik dulu selalu main dengan abang.
Yelaa sebab mira sorang je puteri dalam adik-beradik ni.
Yang lain semua didominasi oleh si putera.
Yaa 3 putera dan 1 puteri.
*anak bongsu*
Can u feel what i feel being in that place ?

Abang yang paling suka melayan mira ialah abang yang ketiga.
Ya mungkin sebab jarak umur kami yang hanya 8 tahun.
So boleh laa satu kepala dan dia sabar bermain dengan adik dia yang gilaa manja and cengeng ni.
Haha.

Ingat lagi dulu dia selalu bawak mira keluar naik motor jalan jalan.
Tak ada lah jalan sampai ke bandar just jalan kampung je.
Selalulah jugak jumpa kawan kawan dia yang suka jugak usik adik dia yang comel ni.
Bhahaha.

Ingat lagi dulu kitorang main cikgu cikgu.
Dia jadi cikgu and mira jadi student.
Dia jadi cikgu macam dalam cerita P.Ramlee tuh.
Apa ek nama cerita tuh.
Then bila dia dah tak nak main, mira menangis macam hape.
Haha.

Ingat lagi time dia bawak mira naik motor then kitorang jatuh terhumban masuk longkang sebab dia ter-press minyak kuat sangat.
Sakit bontotku . ppfftt =.=
Tapi time tuh takde terfikir pon nak marah dia.
Hmm.

Ingat lagi dulu time sekolah kalau mira balik sekolah mesti beli jajan
 and beli lebih jugak untuk abang mira.
Sayang abangla kononnya kan time tu.
Haha.

Apalagi yee.
Haa mira kan size agak 'comel' then dia suka ejek
"gemuk gedempol tendang sekali masuk gol"
#cewdihhh . haha -,-

And now, masing masing dah besar dah khawin dah ada anak.
Eh mira belum khawin lagi.
And now, semua dah lupakan mira kan, semua fokus kat life sendiri.
Kalau jumpa pon nak bergaduh je.
Tapi gaduh dengan siblings ni best, tapi nanti pujuk diri masing masingla.
hakhak.
Best jadi anak bongsu ni, apa kita nak dorang mesti bagi.
Kalau tak dapat report saje kat mak.
Muahaha *evil laugh*

Kan best kalau kita boleh berkumpul together again.
Being like a child again.
Bergurau sesama kita WITHOUT anyone.
Kan best jadi macam dulu, hanya kita kita je dalam family :')

Tapi dengan ke-busy-an life masing masing i think we've no time for all that things again.
That's why we call that 'memories'.
Memories that can never fade.

Yaa sejauh mana pon kita.
Sejarak mana pon kita.
Sesusah mana pon kita.
Sejahat mana pon kita.
Kita adik beradik sampai mati.


*Much Love*
XOXO



Sekian~



Doakan STPM mira lulus dengan cemerlang:)

ANDA BERANI? MEH SINI<KLIK>
NAK SOMETHING AWESOME? MEH SINI<KLIK>

KAWAII GIVEAWAY


Klik banner utk join

Oraitt , GA time !!!
JOm reramai join kayy :)
Ada hadiah lebih 50 untuk dimenangi




Sekian~




Doakan STPM saya cemerlang ye :)

Doakan Saya for STPM :')

Salam sejahtera dan salam 1 malaysia , 
Hai semua .
Entry ni saje je dibuat awal-awal, takut tak sempat nanti.
Ermm , di malam yg sepi ini, 
Erm , ingin saya mengatakan bahawa saya akan pergi berperang.
19.11.2012
Erm perang is war.
Erm war is perang.

So doakan saya , ain amira dapat menghadapi perang dengan suksesnya.
Perang ini akan menentukan masa depan saya.
Dengan kejayaan perang ini, dapat mengeratkan lagi hubungan antara keluarga, sepupu sepapat, jiran-jiran.
Dengan kejayaan ini dapat membahagiakan orang tua dan keluarga.
Dengan kejayaan ini dapat membuatkan orang tua menangis bangga.
Dengan kejayaan ini dapat menjadikan saya seorang yang poyo. HAHA .
Dengan kejayaan ini membuatkan mimpi saya menjadi kenyataan.

Bak kata sis Azzah sayurlemak
Usaha dan doa perlu seiring.
Ok insyaallah.

Bak kata Cikgu Adi,
Nak exam fikir confident je tak payah takut-takut.
Iyalahh cikgu -,-'

Bak kata Cikgu Burn, 
If dapat 4 flat cikgu bagi RM400.
Erm if 1A for RM100 boleh tak? 'no'
-,-'

Bak kata Cikgu Rosman,
Kalau perniagaan dapat A , saya bagi RM50.
Ok set :)

Bak kata hati,
'Aku macam tak boleh dapat yang terbaik, tapi aku akan cuba demi korang , yee korang.
If aku tak berjaya, mungkin pilihan sambung form 6 ni adalah satu kesilapan'
But actually,
Apa yang dahku mahukan ialah kata-kata semangat dari abang-abangku especially my first brother.
'you are my everything that i ever had'
tsk tsk >,<

Doakan saya, ain amira cemerlang dalam stpm kali ni.
Terima kasih :)


Sekiann ~

Aku Terima Nikahnya dan Wayang !

>SURPRISE HERE !< (KLIK)
Hai *duckface* i got 5 days mc *duckface* hai *duckface*
hakktuihh ! haha .
Nora Danish ada buat parody 5 days mc nihh . korang dahh tengok ? sangat comel woo .
Pergi Youtube >sana<

The latest, Aku Terima Nikahnya . dah tengok ke belum ?
Kalau belum sila lah ke wayang-wayang berdekatan bersama teman-teman, jangan ah berdua je dengan pakwe, kang orang cop kita buat benda tak senonoh dalam wayang tuh. kan dah jatuh maruah . huhu .
Takpon beli CD sudah . tengok banyak kali pon takpe . 


Anyway, tadi mira pergi mall, lepas puas karaoke 10 lagu, tengok movie nih pulak . hmm, quite okayy la . 
Sweet gilaa but rasa tak puaslah tengok . sebab macam dah diringkas-ringkaskan kan . 
Mesra yaa amat mereka di atas tuh . dah macam laki bini betul . 
Kalau lah adi putra tu laki haku, dah lama haku bagi penampaq free . 
Even berlakon pon, i jealous tau u . hikhok :D

Overall, 
Nora Danish comel, Adi Putra hensem ada iras-iras Aaron Aziz sikit dan ada iras-iras Shah Rukh Khan . perasan tak ??
Hoho #melting . tapi mira tak minat dia pon . huhu . 
Btw, suka tengok Nora menangis , comel gilaaa kot !
Lagi-lagi time dia berlakon dengan Beto dulu kat tv3 cerita Jujur Aku Dayus , nampak comel sangattt .


Hokayy , i love this part !! 
Sebab Adi nampak sangat smart and and ada rupa macam Shah Rukh Khan sikit . haha .
Ending dia pun biasa-biasa jekk . kalau Adi nangis ke mungkin lagi sweet kot .
huhu .
Tadi kan menyampah betul time layan movie ni, ada laa pokcik sebolah ni boleh memokak pulokk !
Dia hengat ini wayang tempat berbual kaa ? ? haiyoo ! nasib baik la dia tak lama, dah suku movie ni dia blahh . bagus !
Then, ada pulak phone jembalang mana entah ringing . haihh ni lagi sekoq . member mira dah menyirap je . 
haha kesian dia . 
Then, mira tak fahamla, kenapa ada some part yang touching, minah-minah kat belakang mira ni boleh gelak ? 
Adakah scene yang sedih-sedih ni memberi galakan untuk ketawa pada mereka ? huhhh -.-'
Actually, benda simply2 cenggini laa boleh mengganggu konsentrasi apabila nak menonton wayang . 
Bak kata my friend td "pasghah aku tengok cerita ni" . haha .

Moral,
Kalau nak tengok movie tu tolongla behave sikit !
Respect others yang beriya-iya nak focus dalam sedalam-dalamnya nak tengok movie.
Anda kena sendiri fahamlaa, wayang kan ? jangan cakap yang anda tak tahu rules untuk tengok wayang !



Sekiann ~




Doakan mira success dalam STPM nanti ok :')

"contest blog siapa yang kawaii tu?"

Tekan banner untuk join !
Haloooo ! 
Siapa rasa belog dia kawaii mai la join ini contest . hikhik


kriteria pemilihan:

  • hadiah tempat pertama, kedua, ketiga  dan keempat berdasarkan:
  1. kreativiti dan  mempunyai identiti sendiri.
  1. dan akan diadili dengan seadilnya oleh juri professional

HADIAH-HADIAH

  •  bookmark by ccidollylicious
  • 2 set  barangan kosmetik jenama silky girl
  • 1x tony lip tiny tint
  • 1x frame (8"x10") with doodle pix 
  •  2x mini notebook
  • 4x sticker by kawaiidysha
  •  4x bookmark by kawaiidysha
  •  4xbrooch reben
  •  1x charcoal mask
  • 2x face mask by sasa
  • 1x tudung bawal duo tone (color random)
  • 1x pashmina ( color random )
  • 1x tudung bawal bercorak (random)

sponsor by dysha &cci*HADIAH AKAN DIUPDATE DARI SEMASA KE SEMASA



Tag :

Sekiann ~

Twitter Pun Dah Ada Header ?


>BENDA YANG BUAT ANDA BERKENAN SANGAT NI<

HAloo .
Amacam korang , sihat ? ke masih bengang lagi dengan interface baru blogger ni . huahua .
Chill kay . 
Harini just a short entry . Ok back to the topic . 
Betul ke twitter dah ada header ? 
Dengan kejakunan dan keExcited-tan yang extreme, mira yang baru tahu ni pon terus update entry nak bagitau kat korang yang belum tau lagi . haha . 
Ke semua orang dah tahu, mira je belum tahu ni . erkkkk ! -,-

Cara-cara nak edit . 
Setting > Design > Header > Upload pic 

Hah so apalagi . pergila edit sana . baru geng . hihi .
btw, ini TWITTER mira . kalau nak folLow boleh, nanti mira follow balik kayy :)



Sekiann ~




Awak semua tengok sini pulak >> SINI

"Curi-Curi Suka" Giveaway!


Haloo , today i want to join this GA . haha tak payah nak speaking sangat hokeyy !
This GA from the famous, handsome, awesome blogger <EQBAL ZACK>
weehuuuu ~ *joget-joget*
GA sempena followers beliau yg dah beribu-ribu tuh .
Hadiah pon cool jugakk . terasa nak menang itu fridge magnet pulak . hikhok ^__^


PRIZE DETAILS:

PRIZE x 5
Winners will receive book "Curi-Curi Suka" by Liyana Zahim + EZ Fridge Magnet (Limited Edition)
**Books will be signed by the author. Thank you Liyana Zahim

PRIZE x 10
Winners will receive EZ Fridge Magnet (Limited Edition)

PRIZE x 10
Winners will receive EZ Button (Limited Edition)

Klik banner untuk join !
Jom curi-curi baca . hihi .






Sekiann ~



TErima KAsih :))

Raya Yang Hijau :)


NEW APP FOR ANDROID :) AWESOME WEH !

Huhh ! *scroll FB and Twitter* turun naik turun naik scrollbar tuh . last-last update blog ..
Bosan-bosan . nak keluar beraya malas menguasai .
Ni pon baru nak hapdate . cehh !

Raya tahun ni membosankan bagiku . ohh no ! Apakah ?
Tadak mood sangat nak beraya sakan al-maklumlah tengah dalam dilema nak trial stpm -,-
Tapi tapi tapi . . . trial je pon , hang takyah nak loklak sangat kayy :DD

Ok bosan balik . .  . . .

Mira ada la snap beberapa keping gambar raya-raya ni . tu pon sikit sangat dan boleh dikira . puihh !
Tahun ni pakai hijau , terasa nak pakai hijau sebab tak ada baju kurung warna hijau . ok! 
Tapi hijau ni tadela green sangat , dia macam hijau ke coklat gitu . ehh ?

with my beloved niece 
cun pulak pic nak pakai kasut baru ni . ehemm kasut raya :)

Makin TEMBAM -,- yekee ?
Hidung is my asset  :D
(love that butterfly much)
HAHA . annoying tak muka ? tak comel pon :DD
Tu je nak cakap , nak tunjuk baju raya hijau . agak jakon pakai hijau tahun ni . haha :D
SELAMAT HARI RAYA SEMUA !



Sekiann ~


Ini TWITTER saya kalau nak follow, nanti saya follow balik :)

BTW, silalah klik ni untuk saya satu , saya doakan awak yg klik ni murah rezeki kayy :) ->> LINKS

Kad Raya From The Famous Blogger ^ ^


Hye guys , baru-baru ni mira ada dapat kad raya dari famous blogger .
Persoalannya, SIAPAKAH ?
Beliau kacak, segak dan bergaya . cewahhh . hihi ..

Eqbal Zack in da house yaww !!
Sangat kacak kad raya tu kan ^^ 
How mira dapat ? haritu dia ada mention kat FB , if ada sesiapa blogger yang nak bolehla bagi address . 
I pon dengan gediknya bagi lahh . haha . Bole buat santapan mata kan , ehh buat kenangan .
Jeles tak ? 'tak' . ok fine -,-
Korang ada yang dapat gak tak ? meh share :)



Sekiann ~




Meh sedekah di bulan puasa ni >> phone baruu

Doa Minum Susu


Selamat Berpuasa semua. 
Amacam puasa okey tak ? 
Yang lelaki tu jangan nak ponteng-ponteng kayy , pompan takpe ada sebab . 
Kehkeh .

Sahur makan apa ? tapi jangan lupa minum susu sekali . banyak khasiatnya . 
Nak minum susu pon ada doa tau . 
Meh sini kita amalkan . sikit je ayatnya  senang nak hafal .
 

Semoga lepas ni makin sihat kita bila minum susu okayy ^_^



Sekiann ~




Awak dah baca tekan sini meh >> MaxMAn

-Cinta- Apa Kata Mereka :')



‎~♥~...Ustaz Azhar Idrus kata...~♥~
Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia...

~♥~...Ustaz Mohd Kazim Elias kata...~♥~
Cinta adalah perasaan yang telah dikurniakan Allah kepada setiap manusia. Kita tidak boleh halang seseorang jatuh cinta, tapi kita cuma boleh bimbing cinta itu ke arah kebaikan...

~♥~...IMAM MUDA Asyraf kata...~♥~
Cinta itu fitrah dan mencintai itu tidak salah, cinta boleh jadi salah apabila kita... mencintai seseorang sehingga lupa dan lalai terhadap ALLAH s.w.t...

~♥~...Ustaz Zamri kata...~♥~
Anda telah bersedia untuk bercouple jika niat anda memang untuk berkahwin dengan si dia demi menjaga agama dan akhlak agar sentiasa terpelihara

                     Saya kata . . . Cinta itu general , boleh Cinta pada apa benda sekalipon . hihi 






                                                            Sekiann ~








                     Justin Bieber nangis kat Malaysia, cerr survey kat sini >>> JB crying

Segmen : Nak Dodol wanita niy ?



Nama pendek : Mira
Skaf *tak geti eja : #FE2E64
Getah rambut : #FE2E64
Baju : #F7819F
Skirt :#F5A9A9
Belon :
#F7D358

TAG:


Sekiann ~

Happy Birthday To Me :')


9 JULY
Today is my birthday . 
hikhok . 



Happy Birthday To me yang ke-19 . 


Okayy muda lagi okayy .
Semoga dengan usia yang meningkat dewasa ni , pemikiran gua semakin matanglah .
hihihi .

Pepagi lagi mira dah dapat present dari Cik Panda . moh cekidaut ke belog beliau yang teramatlah suweet tuh ^_^

Taraa !
v
v




Terima kasih bebanyak to Cik Panda kerana memberikan hadiah yang super awesome . kehkeh . 
Siapa yang rapat dengan mira dorang mesti tau yang mira pengumpul jam . hehe .
Untungla purple . mentang-mentang belum ada warna purple . hee .

And then my bespwen bagi something yang mira nak sangat tetibe . haha .
v
v

Abaikan kucing yang super terdesak untuk amek gambar tu and focus to the spect .




Akhir kata dari mira, terima kasih kepada semua kawan-kawan yang kenal dan tak kenal yang sangat rajin telah meng-Wish mira di wall FB mira yang cute tu . muahhmuahh :*





Sekiann ~




Nah hadiah dari mira untuk semua >> muahh

Contest Word Search Puzzle



Meh join ni . macam best je kan nak cari-cari perkataan :)

TAG :



Sekiann ~

Simsimi sweet !


#BLOG ANDA CUTE ? JOM JOIN SINI!
#NAK LOMO, HANDPHONE & MP3 PLAYER FREE ? JOM JOIN SINI !
#NAK MP4 PLAYER FREE ? JOM JOIN SINI !
#NAK NIKON FREE ? JOM JOIN SINI!

Pheww ! baru lepas layan Simsimi . binatang yang tak pasti kewujudannya .
HAHA .
Yang best bila dia puji-puji kitaa .
Yang annoying nya bila kita jawab lain dia jawab lain . 
Betoi dokk ? 
Hee .

Ni conversation between aku dan dia . ecehh :DD


OHH ! SO SWEET . AHAKZ !



Sekiann ~




Awak sweet tekan ni haa >> gulagula

Speacial GiVeAway By Aiman


#NAK NIKON FREE ? JOM JOIN SINI!
#BLOG ANDA CUTE ? JOM JOIN SINI!
#NAK LOMO, HANDPHONE & MP3 PLAYER FREE ? JOM JOIN SINI!

Klik banner untuk join
GA baru . jom join .
Hadiah:

1- Sebuah MP4 Player utk 1st TOP REFFERAL

2- Dua Pasang Cute Earphone utk 2nd & 3rd TOP REFFERAL

3- 10 Peserta Bertuah Akan Mendapat Hadiah Misteri

4- Blogskin utk 5 Pemenang tajaan Bunny Inspire (BLOG) (PAGE)



Sekiann ~




Awak yang dah berjaya join meh amek present dari saya nihh >> XOXO