Followers yg cumiLcumiL!

Novel ohh Novel !

Anda suka baca novel ? Of course lah suka kan . ada yg kaki novel ke ? Ada lah kot an . suka genre hape ? *wah mcm film plak# seram ? centa ? thriller ? Majority ramai yg suka novel CentaCenta an . ahakz .
            mira nih bukannya reti sgt nak mengomen psl novel yg tgh berlambak-lambak kat pasaran tuhh . but cemane lah novelis boleh byk idea tulis cerita sampai berbuku-buku tu an . then sometimes kita pon dah boleh agak jalan cerita sesebuah novel uh . tu yg tak best tu kan kan ? Cikgu mira ckp *cikgu bm# novel2 yg berlambak kat pasaran nie kebanyakkan nye hanyalah novel PICISAN shj . means otak pun tak berkembang lau baca content yg tak seberapa ...kot  . or maybe maksud die adalah minda tak berkembang if baca something yg tak memrlukan otak utk bergerak dan berfikir .               
                                                   faham ?
              
               tp memanglah an , nama pon novel bkn nya ensiklopedia an . haha .
so the moral is , apa salahnya kekadang kita baca something yg berilmu . tambah ilmu , tambah pemikiran , tambah pendapatan . hehe . tak gituhh kengkawan ?

0 comment: