Followers yg cumiLcumiL!

Novel ohh Novel !

Anda suka baca novel ? Of course lah suka kan . ada yg kaki novel ke ? Ada lah kot an . suka genre hape ? *wah mcm film plak# seram ? centa ? thriller ? Majority ramai yg suka novel CentaCenta an . ahakz .
            mira nih bukannya reti sgt nak mengomen psl novel yg tgh berlambak-lambak kat pasaran tuhh . but cemane lah novelis boleh byk idea tulis cerita sampai berbuku-buku tu an . then sometimes kita pon dah boleh agak jalan cerita sesebuah novel uh . tu yg tak best tu kan kan ? Cikgu mira ckp *cikgu bm# novel2 yg berlambak kat pasaran nie kebanyakkan nye hanyalah novel PICISAN shj . means otak pun tak berkembang lau baca content yg tak seberapa ...kot  . or maybe maksud die adalah minda tak berkembang if baca something yg tak memrlukan otak utk bergerak dan berfikir .               
                                                   faham ?
              
               tp memanglah an , nama pon novel bkn nya ensiklopedia an . haha .
so the moral is , apa salahnya kekadang kita baca something yg berilmu . tambah ilmu , tambah pemikiran , tambah pendapatan . hehe . tak gituhh kengkawan ?

My Favourite Chococolateeeee ! huh .

 fuhh . puas betoi rasa hari nie . sebab mira finally dapat jugakk memuaskan nafsu dgn memakan chococolateee . hee . yelaa kan lately nie rasa ngidam sgt sampai kekadang tak senang duduk and rasa cam nak  ngamuk .
                      *wahh, mcm org pregnen kau jah# oppss ! haha .
dgn rasminya mira sudah mengabehkan chocolate ini dlm masa 1 hari mungkin . agaga .

cadbury Blackforest & Chokichoki

Kalau nak ngurat mira, mesti kena belikan 2 item ini (CADBURY BLACKFOREST JE DI ACCEPT.HEE). hoho . kalu tak anda mungkin akan diREJECT  . huahua *start demand lah tuh #
tapi perasan tak yg Chokichoki baru nie tak berapa sedap lahh . sedap lagi Chokichoki yg dulu punya tuh . yg hitam pekat tuhh . anda setuju ke tidokkkk ?
tapiii , bedal jelaa . asalkan cokelattttttt . kan kan kan .


tadi sambil makan cokelat sambil baca novel ini...................

Coke and Sundae

Best la jugak novel nie . story about love . about teenagers mcm kita2 nie . yg tua2 jgn nak perasan pulakk yeh . hikhik . actually nie buku pinjam . almaklumlah, mira nie bukan suka pon beli2 nihh . nanti mira nak review sikit pasal novel2 kat pasaran dlm entry yg seterusnya . nak kutuk sikit . opss !

Ceciteeerr / cita-cita lah .

hurmm cita-cita ekk . apa yee cita-cita anda? pernah tak cita-cita korang tuhh tak tercapai langsung? musti kaciwaa gilerr an? sakit hati an? hoho . mira pon pernah merasainya dan masih merasainya dan masih melaluinya . time form 5 dulu hengat nak sambung dlm bidang nihh....


dahsyat takk? haha . even mira nie tadela pndai masak mane pon an . lagipon mira tak suka bahagian yg masak2 lauk tuhh . mira suka yg bahagian pastri or dessert gituh *amboi demand kau jahh# mcm baking cake, buat muffin, puding and memacam ag arhh . tp tatau nape lau mira masak dessert mesti OUT . means tak bape jd . haha . kengkadang je kot jd . urrm . sokay laa . kena byk try . now lyn jugak MASTERCHEF US, AUSTRALIA, MALAYSIA, UGANDA . ehh! mane hade UGANDA daa . haha . then lau tgk mesti mkn hati bb teringin nak pakai baju chef tu , ala yg warna putih toh . huh! tp ade class tersendiri upenye baju nihh . dari yg lower sampai laa yg higher pnye chef . perghh!!



tapiiii . . mungkin impian hanya sekadar impian , mugkin korang tertanya2 nape mira tak capai impian tuhh . sebab nyee ....mak saya tak bagi la awak.... hee . betol . MIRA tatau nape . beliau cakap mira nie masak pon tah pape nak masuk bidang toh . but at least i can try something dat i like rite? emm MIRA pon mlz nak bertekak+bergadoh+berbeza pendapat dgn beliau, so biarlah hasrat tu berkubur . cewahh . hehe . mugkin satu hari nanti *1 hari la sgt#. 
and now sambung FORM 6 jaa lbey baik kot . ingat lps STPM lau result okeh nak amek course ni plakk!




hoho dahsyat kau nyah . haha . slh satu sebab nape mira nak amek course nie adalah kerana ...saya meminatinya ye puan2 dan tuan2... tp tanak jd cikgu , nak jd editor kee hape ke pon boleh *bedal jelaa mek#. mira ni bukanla pndai sgt speaking2 nihh but boleh laa takat nak blajo2 uh . ekeke ^.^

Sape ? Najwa Latiff ?



Oraitee . hari ni nak citerr pasal sorang budak kicik nihh . nak kata kicikk tadela kicik sgt an . daa onamboleh taon dahh . hurmm boleh tahan budak nehh . maklumla dah fofuler en . smpai dah ada dah orang buat lawak pasal diee . huhu . korang tgk tak MAHARAJALAWAK MEGA lately nihh . kumpulan BOBOi dari Mesia buat lawak pakai nama budak nihh . mmg kelako ahh . haha taley go tol mira tgk . hihi . see ! smpai artis yg dah senior pon dah kenai diee .*femes kau jahh# 


Korang tau dakk y die nihh 1 negri dgn mira iaitu JOHOR . tmpat tinggal pon bhampiran .  tp tapena jumpe face to face un . wujud upenye budak nehh *tu pon lps jd retis# kengkadang bangga jugak bila ade artis y 1 kg dgn kita an . tp nama pon retis . tak payohla nak d bangga kan sgt . betoi dakk ?

Contest Blog Simple but Awesome ..

ase nak join lakk contest nie . even blog mira huduh . huhu . anda2 pon meh laa join oke . hadiah bez tau . dpt lomo , necklace , topup n mcm2 lah  . genx ! bio simple asalkan blog anda bergaya dan berjaya . hehe *ayat senirik tau# hopefully, doakan mira berjaya oke . 4 sure ^<^

Manusia memang begini yekk ?.

mai pekena tandoori dulu before bace .....hee
Yahh!manusia mmg cenggini >mmg cpt berubah< korang tau tak yg mende nie mnyusahkan org lain sesangat ? hoh of course laa derr . agknye kot . hee . org sekeliling mesti rasa touching+bengang bila u all berubah . berubah yg cemane ? berubah dr segi sikap thadap kita, pcakapan kasar, layanan buruk & so on lhaa . mira senirik un pena melaluinye . ade la sipolan nihh en , mira tnye pnye la baik *di pg ari y mulia plak uhh# die pnye jwb . . . perghh tanak mcm bdesing plakk an tlinge gua .


 -Weh aq tnye baik2 y kau nak menengking apehall ???-


nasib mira tak ckp cemtuh *gaye cm ckp jehh#saspen* bukan ape , bile api lwn api kang tak bkesudahan lak t . tak psl2 ade adegan baling periuk+kuali plak an . haha . so better kita jd air jelahh . bg cool org di sane even ati kita jugakk pns . betol tak betol tak . and now dah oke dgn seniriknye . tiada lg perubahan ^,^

Don't jugde a blogger by its writing .

Haha . . ape da mira merepek kat title tuhh . actually an mira pon ade perasan something b'kaitan dgn title y di atas nihh .  yelahh kengkadang bace blog si pem-blogger2 nie an nmpk mcm hade y sombong . ohoo iyeke ?. tatau lha . tepuk dada tanya selera kehh . mira  ni da la agak pemalu tahap gaban org nye . ble nak negur2+bebaik2 dgn blogger y agk lain mcm nih teros mira batal an niat uhh . haha . tp jgn la sbb mende tuhh kite ta bkawan an . but ta sala jugak an lau kite bprasangka sikit *sikit jehh*

My First Post....

Hyepp korang . baru tjebak dlm dunia blog nihh . hihi . pape hal mehh follow2 okeh .