Followers yg cumiLcumiL!

Selamat Tahun Baru !!



Yess ! Tahun baru sudaa .
urghh !
agah sedih pon ada . tak tau lah kenapa .
utk tahun baru nie agak happy+teruja gak sebab blog mira jadi 5 blog pilihan Ben Ashaari pada 31/12/2010 . haha .

Okey cukup pasal tuu !
yaa, agak klise jugak la ek asal tahun baru je semua wish tahun baru . #ehh suka hati la . 
Okey-okey . oleh itu Mira pon nak jugakla say something sempena tahun baru ni kan .

Ehemm-ehemm !
Tahun ni ingat nak study bebetol sebab Mira ambil STPM tahun ni #ohmaigoshh seronoknya . damn !
Mira nak cukupkan solat 5 waktu yg kengkadang tak cukup tu #astaga !
Mira nak jadi budak baik yg bersopan santun, berbudi bahasa, pijak semut pon tak mati . haha .
Mira nak sambung azam yg bertahun-tahun tak kesampaian tu iaitu nak slim kan badan . ahakz !
Hurmm , tu je kott . hope korang semua jalani hidup tahun ni dgn happy sehappy-happy nye ok. tamela nan tite #eh boboi tersesat lak .

Eh eh  nak mintak pendapatla . blog Mira nie menyakitkan mata korang tak dgn warna yg agak terang nie ??

Perasantan !! hihi

Okeh abaikan kucing tuhh . haha .


Korang perasan tak yg MIRA tak update apa2 pon lately nie . asyik join segmen and contest2 yg dianjurkan oleh bebudak yg kiut-miut tuhh yg tidak MIRA kenali . hihi .
Okey ! kan musim cuti nie kan . hmm ye ! MIRA cuti dari segala2 nya .
cuti from buku .
cuti from belajar
and
cuti from everything yg melibatkan pelajaran . haha .
#annoying kan .

Selama cuti nih pon MIRA juz ngadap lappy, tv, makan .
hah tuhh jela kerja nya . mana nak maju cemtuhh . hewhew .
Erghh ! tension lah homework  tak siap langsung .
homework from cikgu yg garang pon MIRA tak buat . aisehhh .
#berani neh .

Harap jehh tension tp 1 kerja pon tak buat . hahah .
#gilaa mlas kau jahh .
Yess dah nak masuk tahun baru dan usia pon meningkat tua . huahua .
okey lahh nanti sambung lagi di entry yg seterusnya .
calow bete !!


Candid Photo Contest



hihi . now nak join ini contest lak . tak pernah melibatkan diri . this is the 1st time . uhukz ~
if korang nak join gak 
TEKAN SINI


Okehh . MIRA nak pertaruhkan ini gambar . 


Oraitt ! . personally, pic nie memang 101% candid #no editing . hihi . time tuh MIRA tengah belek2 novel .
tetibe ada orang snap . even tadek laa meletop kebabom sgt but rasa okeh pulak pic candid nihh . agaga #perasan .

Contest I've Got Da Bez Blog By Wawa


Tengok banner tuhh . sweet an . hihi .
Oraitt . sekarang MIRA join pulak contest ini .
bg sesape nak join juga boleh
TENGOK SINI
 

Saya Sertai Bloglist MIss Nadya


Jom join ini pulak .

tag :
Cik Panda
Syamimi

1st Giveaway BY Anis & Aina

http://i1212.photobucket.com/albums/cc449/Aina_Dee/1stGiveawaybyAnisandAina.png

Halo guys ! hari nie nak join GA ni pulak . if korang nak join boleh copy paste link kat atas tuh k .
korang mesti ikot dia punya rules .


-Warganegara Malaysia
-Seorang blogger
-Follow blog Anis dan Aina
-Like fanpage Anis dan Aina
-Buat satu entry tentang giveaway ni yg bertajuk "1st Giveaway by Anis and Aina"
-Dalam entry tu, lekatkan banner yg comot kat atas tu dan linkkan ke blog Anis/Aina
-Tag sekurang-kurangnya seorang atau lebih. Pastikan mereka tahu
-Dah siap buat entry, copy url entry tu dan pastekan di ruang komen Anis/Aina
-Pastikan link entry dihantar sebelum 27 Disember sbb tu adalah tarikh tutup GA ni





Hadiah juga menarik . hoho .
Dgn ini sy nak tag : 
Cik Naqibah
                        : 
Kak eyka

Done !

Segmen : 5 blog lelaki pilihan saya




okeh kena cepat nie . hehe .
5 blog lelaki pilihan
mira :
# fizgraphic > sebab byk doodlez and dia pandai bb2 graphic nie .
# ben ashaari > dia punya entry pendek jee . even pendek tetap faham  .
# cerita pakjoe > menarik dan byk info .

okeh itu sajee . hihi .

Segmen saya comment blog anda



And now , ini lah segmen nye by Cik Farhana.
khas utk follower under 250 .


Okey my comment about cik farhana's blog is :
# simple je ..which is good la kan . tak serabut
# patut cantikkan sikit kot yg kat sidebar uh . yg ada tuto, about me and exchange link uw
*tatau nak pggl apa*
# Header cantik . better kasi blink2 sikit . hihi . but camni pon dah oke .
# loading cepat *syabas*
# font kat sidebar tak menarik la awak .

# digalakkan buat scroll bar kat ruangan comment tuh ye . tadela ke bwh sgt nak scroll . hihi .


Okehh that's all . hihi .
anyway, well done dear .!

Produk ?

     Hye guys , hari nie mira nak bagitau produk muka yg mira pakai . hihhi . what ? tak boleh ke if mira nak share sikit apa yg mira pakai . nanti kalau teringin korang pon boleh try jugak en . hurmm okeh lets cekedaut !

Yaa ! inilah diaa ...

Amacam suka tak suka tak ? tak suka ? ada i kisahh .
Apa ? dah pakai ? best kan produk nie . hii .
yee ! i love this product soo damn much
#wahh .

Experience memakai ini benda .
# hurmm boleh tahan lahh .
# hurm okeh laa .
# hurm ye best jugakla .
haha ayat tak boleh go betul !

okeh la the truth is this product is very suit to me .  anyway , muka
mira memang takde allergic pape dgn semua benda . soo apa yg ada still tak merosakkan muka #untungla kan

Before this dah try mcm2 jugak like
-fair & lovely
#tak bestlah sebab lambat nak cerah 
-syahirah
#pon tak best sebab mcm berminyak jee lebih
-clean & clear
#best tp takat utk hilang minyak mls ah 
-sabun susu kambing
#alah tak main la sabun2 nie , haha
-safi balqis perfect 10
#oke jee .

Then one day tuh ada lah ternampak 1 iklan nie
GARNIER ! ukurlah sendirikk  #masa tuu zaman pasaa sendat jd duta

Soo ,  i think better i try the something new lah kan . after tanya orang itu orang ini boleh tak if nak tukar produk , i decide that i want this product . mira pon beli 1 set terus . haaha gilaaa . mcm addict je kat benda nihh .
First, MIRA cuci muka pakai nie . rasa segar dan agak tegang muka . haha .
amekaw !
lepas tuh, diwajibkan pakai toner ye tuan-tuan dan puan-puan
Disebabkan muka MIRA jenis yg berminyak , soo MIRA perlu lah pakai moisturizer yg  jenis oil control .
betul tak ? betul tak ? #mcm saleh yakcob daa
jyeaahh ! ini lah MIRA paling suka . krim malam dia . tak tau lah kenapa MIRA suka sgt . even berminyak2 pakai benda nie malam before sleep tp MIRA suka sgt .
Alah lagipon malam . sape nak tgk kau jahh melainkan cicak2 dan kucing2 yg bertapa kat rumah tuhh . haha .
tidoo jeler .
Tau tak apa nie ? tak tau ? TENGOK SINI . hehe .
Yee ! ini utk mata lebam . omputih panggil 'eyebag'
yayaya, whatever . berkesan jugak benda nihh .



So secara am nya . #cehh . GARNIER memang best . hihi .
korang pon tau kan apa function benda nie . takyah la
mira cakap .
Apa ? tak tau ? yg dah tau pon tgk la jugak . ada yg anda perlu tau tau  
KAT SINI .  hehe .

My BFF !

Hye guys ? how are you today ? Erm hari ni mira nakk story about BFF mira laa . korang tau an apa itu BFF . and for sure laa korang mesti ada BFF kan . yaa ! me too .

Taraa !


Hah cerr teka sape beliau ? ini lahh BFF saya .  as for me lah an , she's the one and the only one BFF that i ever had  .  dia ni boleh tahan comel laa kan . hee . korang boleh  kenal die lebih lanjut kat SINI yaww . mira share semua rasa sedih, gumbira, ketawa, menangis dgn dia nihh . dia jela yg faham mira luar dalam dan mira pon faham dia jugakk . hii . 
SEE ! jam pon sama warna je lain . budak tuhh suka pink colour . AIGOO *aiyak, tercakap korea lak . sorry  cik panda #



And for your information, we will never, never and ever habis story utk share . let's say laa petang tu kitorang lepak, banyaknye mende yg kitorang story . esoknye if jumpa kat sekolah or memane, perhh ada lagi story utk digelakkan dan disharekan . memang terbaikk la kann . dia yg banyak tolong mira everything tak kira lah dari segi duit or what . dia tak berkira . sama lah mcm mira gak . agaga nak jugak .

spect kami samaa . haha *spect pinjam jee kots#



Yee ! kami akan duduk sebelahh2 walau dimana pon kami berada . wee ~ act dah lama mira kawan dgn dia nihhh, dari kecikk okeh !  rumah pon selang sebelahh je . so if nak pegi memane boleh temankan . nak jumpa pakwe pon ajak dia teman . opps ! itu dulu laa . agaga . now single .
Tapi BFF
mira nie dah ada bupren dahh . huhu tak boleh la nak kacau bg sesape yg berminat 2 oke . tapi an even dia dah berpunya, kitorang punya kerapatan tak  terganggu pon . Good Job ERIENA . hah nama dia eriena . mira panggil ERIE .


Yee ! ini memang gambar lama . haha . FORM 4



Now, kami FORM 6 . dan kami masih duduk sebelah2 kat kelas . dari form 1 sampai lah sekarang kitorang dlm 1 class yg sama . tak terpisah lagi . uishh, cikgu nie mcm tau jeh an kami bezprenn . hee . member2 kitorang ramai cakap yg muka dia mcm kucing . haha yeke ? maybe sebab dia suka kucing kot . mira pon suka . ahakz !

Abaikan gigi yg menyerlah itu .



Dimana ada MIRA, disitu lah ada ERIENA
Hurmm, sampai bila lahh an kitorang akan terus berBFF ni . susah la nak cari BFF semacam dia ni . mcm pakwe jugakk an, if   jumpa pakwe baru an totally different dari pakwe yg lama and kita mesti cakap yg lama tu is better la weh dari yg baru . huhu .
Doakan kami akan terus berkekalan sbg sahabat . bg mira, beliau ni bukan kawan tapi
SAHABAT . anda boleh beza kan mana 1 kawan dan mana 1 sahabat .
Last but not least,
i love you friend *xoxo#

Perlukah rinduu ini ?


yee memang ku masih merinduimu ! ohh damn , kenapa tiba-tiba ada perasaan yg sebenarnya tak perlu timbul lagi dalam hati ini .
Yaa ! dan memang kita tak mempunyai apa-apa hubungan kerana diri ini belum bersedia , tp kamu telah mengucapkan segala sayang, cinta, rindu kamu yg sgt-sgt itu pd diri ini .
kamu pernah mengharapkan diri ini menganggap kamu sbg kekasih .
Yaa ! dan diri ini yg naif menganggap mu sebegitu .

Tapi, semua hanya seketika ! kamu menipu diriku , kamu berkasih-kasih dgn ku tetapi kamu juga berkasih-kasih dgn orang lain .
Ya !! memang diri ini tak dapat menerimanya .
Ternyata kamu sudah mempunyai kekasih hati yg lain dan menafikannya . kamu tahu tak diri ini benci ditipu !!



Menangis ? ya memang diri ini menangis . hatinya milik yg lain juga akhirnya .
Diri ini menyayanginya sbg insan yg sgt istimewa dihati .
diri ini telah meminta utk berpisah . dia bukan lagi temanku, kawanku, cintaku ohh tidak ! dia bukan sesiapa .
Redha ? ya diri ini redha dgn apa yg berlaku . dia bukan milikku lagi .


Tetapi, tiba-tiba rinduu itu hadir lagi di dalam hati yg tidak nyata ini .
Perlukah dia tahu ?

Tutorial Gilee ! haha

Okehh murid2 . hari nie kita belajar cara2 utk menghidang puding susu . first off all, kita potong puding mengikut bentuk yg dikehendaki dan masukkan dlm mug or apa2 cwn lah an .


                   And then , tarokla cocktail or any buah u like dlm mug nie .


                   If nak masukkan jelly yg berwarna warni pon boleh jugak . ala2 pelangi gituhh . hoho .


         Then , yg paling best bila dpt tarok susu cair y sgt manis dan menYUMMYkan uw

nampak tak keYUMMYkannye ?

And then , korang mestilah nak bg die sejukk an ? so ape lagi , taroklah ice cube . huu~sejokknye .

And finally , lihatlah hasilnyaaaa !

wuhooo ! sedapnye . lihatlah mug mira yg comey lotey nihh  .
*my lovely mug*

Novel ohh Novel !

Anda suka baca novel ? Of course lah suka kan . ada yg kaki novel ke ? Ada lah kot an . suka genre hape ? *wah mcm film plak# seram ? centa ? thriller ? Majority ramai yg suka novel CentaCenta an . ahakz .
            mira nih bukannya reti sgt nak mengomen psl novel yg tgh berlambak-lambak kat pasaran tuhh . but cemane lah novelis boleh byk idea tulis cerita sampai berbuku-buku tu an . then sometimes kita pon dah boleh agak jalan cerita sesebuah novel uh . tu yg tak best tu kan kan ? Cikgu mira ckp *cikgu bm# novel2 yg berlambak kat pasaran nie kebanyakkan nye hanyalah novel PICISAN shj . means otak pun tak berkembang lau baca content yg tak seberapa ...kot  . or maybe maksud die adalah minda tak berkembang if baca something yg tak memrlukan otak utk bergerak dan berfikir .               
                                                   faham ?
              
               tp memanglah an , nama pon novel bkn nya ensiklopedia an . haha .
so the moral is , apa salahnya kekadang kita baca something yg berilmu . tambah ilmu , tambah pemikiran , tambah pendapatan . hehe . tak gituhh kengkawan ?

My Favourite Chococolateeeee ! huh .

 fuhh . puas betoi rasa hari nie . sebab mira finally dapat jugakk memuaskan nafsu dgn memakan chococolateee . hee . yelaa kan lately nie rasa ngidam sgt sampai kekadang tak senang duduk and rasa cam nak  ngamuk .
                      *wahh, mcm org pregnen kau jah# oppss ! haha .
dgn rasminya mira sudah mengabehkan chocolate ini dlm masa 1 hari mungkin . agaga .

cadbury Blackforest & Chokichoki

Kalau nak ngurat mira, mesti kena belikan 2 item ini (CADBURY BLACKFOREST JE DI ACCEPT.HEE). hoho . kalu tak anda mungkin akan diREJECT  . huahua *start demand lah tuh #
tapi perasan tak yg Chokichoki baru nie tak berapa sedap lahh . sedap lagi Chokichoki yg dulu punya tuh . yg hitam pekat tuhh . anda setuju ke tidokkkk ?
tapiii , bedal jelaa . asalkan cokelattttttt . kan kan kan .


tadi sambil makan cokelat sambil baca novel ini...................

Coke and Sundae

Best la jugak novel nie . story about love . about teenagers mcm kita2 nie . yg tua2 jgn nak perasan pulakk yeh . hikhik . actually nie buku pinjam . almaklumlah, mira nie bukan suka pon beli2 nihh . nanti mira nak review sikit pasal novel2 kat pasaran dlm entry yg seterusnya . nak kutuk sikit . opss !

Ceciteeerr / cita-cita lah .

hurmm cita-cita ekk . apa yee cita-cita anda? pernah tak cita-cita korang tuhh tak tercapai langsung? musti kaciwaa gilerr an? sakit hati an? hoho . mira pon pernah merasainya dan masih merasainya dan masih melaluinya . time form 5 dulu hengat nak sambung dlm bidang nihh....


dahsyat takk? haha . even mira nie tadela pndai masak mane pon an . lagipon mira tak suka bahagian yg masak2 lauk tuhh . mira suka yg bahagian pastri or dessert gituh *amboi demand kau jahh# mcm baking cake, buat muffin, puding and memacam ag arhh . tp tatau nape lau mira masak dessert mesti OUT . means tak bape jd . haha . kengkadang je kot jd . urrm . sokay laa . kena byk try . now lyn jugak MASTERCHEF US, AUSTRALIA, MALAYSIA, UGANDA . ehh! mane hade UGANDA daa . haha . then lau tgk mesti mkn hati bb teringin nak pakai baju chef tu , ala yg warna putih toh . huh! tp ade class tersendiri upenye baju nihh . dari yg lower sampai laa yg higher pnye chef . perghh!!



tapiiii . . mungkin impian hanya sekadar impian , mugkin korang tertanya2 nape mira tak capai impian tuhh . sebab nyee ....mak saya tak bagi la awak.... hee . betol . MIRA tatau nape . beliau cakap mira nie masak pon tah pape nak masuk bidang toh . but at least i can try something dat i like rite? emm MIRA pon mlz nak bertekak+bergadoh+berbeza pendapat dgn beliau, so biarlah hasrat tu berkubur . cewahh . hehe . mugkin satu hari nanti *1 hari la sgt#. 
and now sambung FORM 6 jaa lbey baik kot . ingat lps STPM lau result okeh nak amek course ni plakk!




hoho dahsyat kau nyah . haha . slh satu sebab nape mira nak amek course nie adalah kerana ...saya meminatinya ye puan2 dan tuan2... tp tanak jd cikgu , nak jd editor kee hape ke pon boleh *bedal jelaa mek#. mira ni bukanla pndai sgt speaking2 nihh but boleh laa takat nak blajo2 uh . ekeke ^.^

Sape ? Najwa Latiff ?



Oraitee . hari ni nak citerr pasal sorang budak kicik nihh . nak kata kicikk tadela kicik sgt an . daa onamboleh taon dahh . hurmm boleh tahan budak nehh . maklumla dah fofuler en . smpai dah ada dah orang buat lawak pasal diee . huhu . korang tgk tak MAHARAJALAWAK MEGA lately nihh . kumpulan BOBOi dari Mesia buat lawak pakai nama budak nihh . mmg kelako ahh . haha taley go tol mira tgk . hihi . see ! smpai artis yg dah senior pon dah kenai diee .*femes kau jahh# 


Korang tau dakk y die nihh 1 negri dgn mira iaitu JOHOR . tmpat tinggal pon bhampiran .  tp tapena jumpe face to face un . wujud upenye budak nehh *tu pon lps jd retis# kengkadang bangga jugak bila ade artis y 1 kg dgn kita an . tp nama pon retis . tak payohla nak d bangga kan sgt . betoi dakk ?

Contest Blog Simple but Awesome ..

ase nak join lakk contest nie . even blog mira huduh . huhu . anda2 pon meh laa join oke . hadiah bez tau . dpt lomo , necklace , topup n mcm2 lah  . genx ! bio simple asalkan blog anda bergaya dan berjaya . hehe *ayat senirik tau# hopefully, doakan mira berjaya oke . 4 sure ^<^

Manusia memang begini yekk ?.

mai pekena tandoori dulu before bace .....hee
Yahh!manusia mmg cenggini >mmg cpt berubah< korang tau tak yg mende nie mnyusahkan org lain sesangat ? hoh of course laa derr . agknye kot . hee . org sekeliling mesti rasa touching+bengang bila u all berubah . berubah yg cemane ? berubah dr segi sikap thadap kita, pcakapan kasar, layanan buruk & so on lhaa . mira senirik un pena melaluinye . ade la sipolan nihh en , mira tnye pnye la baik *di pg ari y mulia plak uhh# die pnye jwb . . . perghh tanak mcm bdesing plakk an tlinge gua .


 -Weh aq tnye baik2 y kau nak menengking apehall ???-


nasib mira tak ckp cemtuh *gaye cm ckp jehh#saspen* bukan ape , bile api lwn api kang tak bkesudahan lak t . tak psl2 ade adegan baling periuk+kuali plak an . haha . so better kita jd air jelahh . bg cool org di sane even ati kita jugakk pns . betol tak betol tak . and now dah oke dgn seniriknye . tiada lg perubahan ^,^

Don't jugde a blogger by its writing .

Haha . . ape da mira merepek kat title tuhh . actually an mira pon ade perasan something b'kaitan dgn title y di atas nihh .  yelahh kengkadang bace blog si pem-blogger2 nie an nmpk mcm hade y sombong . ohoo iyeke ?. tatau lha . tepuk dada tanya selera kehh . mira  ni da la agak pemalu tahap gaban org nye . ble nak negur2+bebaik2 dgn blogger y agk lain mcm nih teros mira batal an niat uhh . haha . tp jgn la sbb mende tuhh kite ta bkawan an . but ta sala jugak an lau kite bprasangka sikit *sikit jehh*

My First Post....

Hyepp korang . baru tjebak dlm dunia blog nihh . hihi . pape hal mehh follow2 okeh .